Fra klokken 11 til 14 vil der være en masse spændende aktiviteter for alle i Farum Kulturhus, da der bliver afholdt Farverig Furesø, som skal gøre opmærksom på mangfoldigheden i kommunen.

Fra klokken 11 til 14 vil der være en masse spændende aktiviteter for alle i Farum Kulturhus, da der bliver afholdt Farverig Furesø, som skal gøre opmærksom på mangfoldigheden i kommunen. Pressefoto

Kom til en lørdag i farver på Farum Kulturhus

'Farverige Furesø' hylder mangfoldigheden med kulturelle smagsprøver og underholdning for hele familien - og adgangen er gratis

Integrationsrådet har sat alle sejl til på denne årlige festdag, der fejrer kommunens mangfoldighed, og hvor man mødes på tværs af alle kulturer. Farverige Furesø løber af stablen lørdag den 15. september kl. 11-14 i Farum Kulturhus.

Formanden for Integrationsrådet Lene Munch-Petersen (A) åbner festlighederne.

”Integrationsrådet ønsker, at Farverige Furesø kan være med til at skabe synlighed og kendskab til mangfoldigheden i kommunen og give borgerne mulighed for at få nogle fælles oplevelser sammen. Integrationsrådet vil gerne styrke den nysgerrighed og interesse, vi har for hinanden, så fælleskabet i kommunen bliver endnu stærkere”, siger formanden for Integrationsrådet Lene Munch-Petersen i en pressemeddelelse.

På dagen kan du blandt andet smage Farverig street food med gratis smagsprøver af mad fra nærmest alle verdenshjørner, så det er næsten sikkert, at der bliver noget for enhver smag. .

Furesø Street Cup

Årets store nyhed er, at det i år vil være muligt at prøve kræfter med street fodbold. Små baner med få deltagere på hvert hold dyster mod hinanden til Furesø Street Cup, så det er bare om at møde op på torvet mellem Farum Bytorv og Farum Kulturhus den 15. september kl. 11, hvor holdene bliver sat. Alle kan være med.

Underholdning fra alle verdenshjørner

Med flotte dragter og masser energi viser dansegruppen Danish Chinese Culture & Arts Association kinesisk dans, mens Alegria Sambaskole folder sig ud med brasiliansk dans.

Derudover vil der bliver spillet syrisk-dansk musik ved guitarvirtuosen, Nour Amora og band. Nour Amora er syriske guitarist, der kom til Danmark i 2014. Han var en etableret musiker i Syrien og optræder nu sammen med Simon Ask, en ung dansk guitarist og producer, samt Sara Stein, som står for vokal og perkussion. Sammen tager de tre hver deres musikalske og kulturelle baggrund med sig og skaber et unikt mix af vestlig og arabisk musik.

Der vil også være kinesisk, arabisk og berberisk kalligrafi samt et kreativt værksted, hvor børn og barnlige sjæle selv kan prøve at skrive kalligrafi. Ballonmanden laver ballondyr, som man kan få med hjem, og endelig er der også adgang til Immigrantmuseets nye særudstilling. ’Migrant’ handler om de mennesker, som har forladt det velkendte og trygge hjemland, og er draget ud i verden i håbet om et bedre liv.

Integrationsprisen skal uddeles

Igen i år bliver integrationsprisen uddelt under Farverige Furesø. Integrationsprisen uddeles til foreninger, frivillige, virksomheder eller offentlige arbejdspladser, som har ydet en ekstraordinær og værdifuld indsats i forhold til at integrere nye borgere i kommunen – borgere med anden etnisk herkomst end dansk.

I 2017 gik integrationsprisen til Tina Jeanette Strand Petersen, der er centerleder i Svanepunktets rehabiliteringscenter. Hun fik prisen for sit store arbejde med at få kvinder med flygtningebaggrund tilknyttet arbejdsmarkedet.

Integrationsrådet opfordrer alle kommunens borgere til at komme og være med til at gøre dagen festlig – en dag, hvor glade mennesker mødes og nyder de kulturelle fortræffeligheder sammen.

ksh

Publiceret 13 September 2018 16:03