De to kunstnere Anne Maria Udsen (t.v.), som er maler og Vibeke Glarbo (t.h.), som er skulptør, håber at en masse vil komme forbi og se udstillingen, som forhåbentlig vil sætte en masse tanker i gang.

De to kunstnere Anne Maria Udsen (t.v.), som er maler og Vibeke Glarbo (t.h.), som er skulptør, håber at en masse vil komme forbi og se udstillingen, som forhåbentlig vil sætte en masse tanker i gang. Foto: Kimmie Hetland

Ny kunstudstilling i Farum Kulturhus fik besøg af borgmesteren

Den nye udstilling 'I jorden, I solen' åbnede i går onsdag den 12. september og fik besøg af Ole Bondo Christensen (A)

Af
Kimmie Hetland

Liv og død og samspillet mellem de to. Det er, hvad den nye kunstudstilling i Farum Kulturhus, som hedder 'I jorden, I solen', handler om. Det er de to kunstnere Vibeke Glarbo, som er skulptør og Anne Maria Udsen, som er maler, som står bag, og de to har ikke udstillet sammen før.

"Det ligger lige til højrebenet, at Vibeke og jeg skal udstille sammen, for vi arbejder begge to i grænselandet mellem de nedadgående jordbundne kræfter og det overjordiske himmelske. Og sammen forsøger vi med vores kunst at belyse kampen mellem lyset og mørket i en fælles dialog mellem skulptur og maleri", sagde Anne Maria Udsen.

Titlen 'I jorden, I solen' er inspireret af en linje fra digtet 'Det åbne vindue' skrevet af den svenske poet Tomas Tranströmer, som i 2011 modtog nobelprisen i litteratur. Han er en eksistentiel digter, som behandler livets mysterier, og det samme gør kunstudstillingen, som kredser om forgængelighed.

Borgmesterbesøg

I går onsdag den 12. september var udstillingen omdrejningspunktet for et besøg fra borgmester Ole Bondo Christensen (A), og han var begejstret.

"Jeg synes, at det er en rigtig god og rar oplevelse at se udstillingen. Dels det gode håndværk og så slår det også lidt dybere strenge an, som jeg synes er meget tankevækkende. Så det vil jeg helt sikkert anbefale at komme og se", sagde Ole Bondo Christensen (A).

Udstillingen er åben frem til d. 28. september, og kunsten er til salg og bogen "skrøbelighedens magt" af Vibeke Glarbo sælges også fra udstillingen.

Publiceret 13 September 2018 10:07