Kombinationen af løb og indsamling af affald kaldes ”plogging”. Mikkel Andersen prøver at få konceptet til at leve i Furesø. Foto: Privat.

Kombinationen af løb og indsamling af affald kaldes ”plogging”. Mikkel Andersen prøver at få konceptet til at leve i Furesø. Foto: Privat.

1.450 kilo affald blev samlet ind i sommer: Miljøløberne fortsætter - og bakkes godt op af handelslivet

Der er i alt blevet samlet 1.450 kilo affald op rundt i Furesø denne sommer - og den 22. september kan du være med sammen med miljøløberne til et særligt event

Af
Anne Lønstrup

Frivillige har henover sommeren samlet masser af skrald, mens de deltog i ’Miljøløbernes’ aktiviteter.

1.450 kilo affald er det blevet til, men initiativtageren til Miljøløberne, Mikkel Andersen, er ikke færdig endnu.

Den 22. september klokken 10 til 13.00 står han bag et større affaldsevent i Krogvadparken over for Brdr. Ox i Farum Hovedgade.

Initiativet med at løbe og samle affald på en gang bakkes godt op af det lokale handelsliv. Ved det kommende event har Mikkel Andersen indledt et samarbejde med Nybolig i Farum og Værløse.

Der vil også være kaffe og kage fra ’Sus i Dus’ og konkurrencer med gode præmier fra lokale butikker som Godteposer.dk, mens Lidl har sponsoreret en masse t-shirts med Miljøløbernes logo og tekst på ryggen, så deltagerne i løbet kan hjælpe Mikkel med at skabe lidt tiltrængt pr for Miljøløberne.

Sjov og meningsfuld motion

Mikkel Andersen er glad for opbakningen, og han glæder sig til at kunne springe i den nye t-shirt.

”Ofte spørger nysgerrige forbipasserende os, hvem vi er, når vi er ude at samle affald i naturen. Med Miljøløbernes logo og tekst på ryggen, kan andre omkring os se, hvad vi laver", siger han og tilføjer, at Furesø Miljøinitiativ pulje atter har bidraget til projektet, så han har kunnet indkøbe nye affaldsgrabber.

Spørge man sig selv, hvorfor i alverden man skulle besvære sig med at løbe rundt og samle affald op på sin løbetur, så lyt til Mikkel:

”Plogging, som kombinationen af løb og indsamling af affald hedder, er begyndt at hitte over hele verden. Aktiviteten gør én glad, og så brændes kalorierne hurtigere af, når man bøjer sig efter affald undervejs på sin rute. Når man først er begyndt på det, ser man affald overalt".

Publiceret 14 September 2018 05:00