Sådan ser de små stikkende beboere ud.

Sådan ser de små stikkende beboere ud. Foto: Farum Kirkegård

Nye beboere på Farum Kirkegård

Der er flyttet fire pindsvin ind på kirkegården

Af
Kimmie Hetland

De nye beboere på Farum Kirkegård er små, stikkende og brune pindsvin. De har endnu ikke fået navne, men det finder gartnerne inden længe ud af.

"Tanken er at de kan hjælpe os lidt med at holde specielt dræbersneglene i ave, selvom jeg godt ved, at snegle kun udgør 10 procent af deres kost, men til gengæld er de tosset med snegleæg - deres kaviar, må man tro. Jeg har også hente dem i Gentofte hos en pindsvineplejer, så det kan være, at de har lidt fine fornemmelser", siger Brian Worm Jensen, som er kirkegårdsleder med et smil.

Kirkegården har fået to drenge fra samme kuld og to piger fra samme kuld, og så må tiden vise, om ikke de kan finde ud af at date lidt.

Lige nu bor de to brødre og de to søstre i hver deres ”pallehus”. Det er en palle, som de på kirkegården har skruet en plade ovenpå. Disse paller er så gravet ind i volden på den Nye kirkegård, og efterfølgende er der lagt jorden tilbage ovenpå igen sammen med lidt blade, græs og grene.

Pindsvinene har adgang til vand, og lige nu får de lidt tilskud i form af killingemad. Det skal de minimum have de næste 14 dage.

Publiceret 14 September 2018 11:53