Arkivfoto.

Biblioteket bliver fyldt med computerhørm, når de unge indtager det og holder LAN-party.

Gymnasiedrenge indtager biblioteket og holder LAN-party

Med støtte fra Furesøs Unge Penge Pulje genoptager Furesø bibliotek og borgerservice LAN-parties sammen med de unge

Furesø bibliotekerne slår snart dørene op til kommunens første store LAN-party i lang tid. For at fejre Furesø kommunes kåring som årets ungdomskommune inviterer Galaksen i Værløse til Gratis LAN-party den19. til 20. oktober.

”Det er et godt initiativ, jeg er glad for at biblioteket vil støtte disse projekter. Jeg tror at det vil være med til at binde unge mere sammen, også på tværs af gymnasier", siger Alexander Valentini fra 3.g på Marie Kruses skole.

Arrangementet er en del af bibliotekernes indsats for at gøre kommunen mere attraktiv for unge. Eventet er arrangeret i samarbejde med ”unge penge” fonden i furesø samt Farum Foto, der leverer præmier til blandt andet turneringer.

Initiativrige unge

Biblan01 er arrangeret som samarbejde mellem bibliotekerne og Anders Molzen fra Marie Kruses Skole.

"Det er simpelthen så fedt, når de unge selv tager initiativ til kulturaktiviteter. Det beriger både mit arbejde og kulturlivet i Kommunen, at de unge inviterer til samarbejde. Jeg er meget stolt over de unge, som besidder så meget gå-på-mod, viden og kreativitet", siger Anne-Mette Munch Olsen, fra Furesø bibliotek og borgerservice.

LAN-parties er sammenkomster hvor der spilles videospil: oftest til langt ud på natten. Deltagerne pakker deres computer og andet udstyr og møder op i galaksen til en hel aften med hygge, konkurrencer og film.

Fuldt booket inden længe

Til aftenen vil der være sørget for mad og snacks, men man skal selv have drikkevarer med - bare ikke alkohol. Der er plads til maksimalt 24 deltagere, og der er allerede stor rift om pladserne.

"Det er altid spændende at arbejde med biblioteket; man bliver anerkendt som et modent menneske, og de er altid med på sjove idéer. Processen og et længere samarbejde har lært mig vigtige ting om planlægning, som jeg ellers ikke ville have lært. Vi er nået hele 20 deltagere allerede, så vi kommer til at have fuldt booket inden længe", siger Anders Molzen som går i 3.g Marie Kruses skole.

Mere info om eventet kan indhentes på: www.furbib.dk/arrangementer/spil/biblan

ksh

Publiceret 01 October 2018 20:07