Fejringen fandt sted på Mosegaarden i Værløse.

Fejringen fandt sted på Mosegaarden i Værløse. Pressefoto

Værløseegnens Historiske Forening fyldte 70 år

Dagen blev markeret med sang og taler

Søndag den 30. september var der fest på Mosegaarden i Værløse. Anledningen var, at Værløseegnens Historiske Forening blev stiftet for 70 år siden med Karl K. Nielsen som formand. Hans ånd lever videre med mange aktiviteter i nært samarbejde med Furesø Museer og deres medarbejdere på Mosegaarden.

Anne-Marie Bach, nuværende formand for Værløseegnens Historiske Forening, bød velkommen til 160 fremmødte gæster og medlemmer. Blandt gæsterne sås Furesøs borgmester, bestyrelsesmedlemmer fra naboforeningen Farum Lokalhistoriske Forening, medarbejdere fra Furesø Museum, repræsentanter fra andre lokalhistoriske foreninger og naturligvis foreningens medlemmer.

Udstilling

Leder af Furesø Museer Cathrine Kyø Hermansen takkede for godt samarbejde i sin tale, mens museumsinspektør Morten Mortensen fortalte om tilblivelsen af den flotte udstilling ’Furesø Fund og Fortid’. En udstilling der er blevet til i et tæt samarbejde mellem foreningens arkæologigruppe ved Niels Bødker Thomsen, Jan Frölich, Erni Lundberg, Lis Lærke samt Per Lotz, og ikke mindst ledet af Mosegaardens museumspektør Morten Mortensen.

Med til fejringen var også borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Med til fejringen var også borgmester Ole Bondo Christensen (A). Pressefoto.

Udstillingen er i øvrigt forskønnet med fotograf Mogens Elgaards kreative medvirken. Man kan se den interessante lokalhistoriske udstilling om fund på egnen i et år - frem til den 30 september 2019.

Bogudgivelse og ansigtsrekonstruktion

Gurli Thuneby holdt tale og viste rundt i den lille udstilling i forbindelse med bogudgivelsen ’Otto - og andre af Værløseegnens landsbyoriginaler’. Bogen kan erhverves for kr. 50.

Og til sidst blev der samlet ind til et spændende lokalhistorisk projekt. En folkeaktie blev udstedt for at man kan få lavet en ansigtsrekonstruktion af Alugodkvinden og få lavet en udstilling om samme. Selve indsamlingen er nært forestående og får støtte fra Borgmester Ole Bondo Christensen (A) samt Furesø Museer.

Værløseegnens Historiske Forening håber, at kunne indsamle nok penge inden den 1. december 2018, hvor indsamlingen slutter, og det tekniske arbejde påbegyndes.

ksh

Publiceret 08 October 2018 15:37

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl