Det nye mountainbikespor gennem Hareskoven bliver indviet søndag den 11. november. Privatfoto: Hareskovens MTB Sporgruppe

Det nye mountainbikespor gennem Hareskoven bliver indviet søndag den 11. november. Privatfoto: Hareskovens MTB Sporgruppe

Frivillige har anlagt nye mountainbike-spor i Hareskoven

En gang imellem er skovens dybe stille ro erstattet af larm fra maskiner og arbejdende mennesker - sådan har det været i en periode i Lille Hareskov, for her har en gruppe frivillige anlagt helt nye mountainbikespor

Af
Helene Holm Stolle

Der har været en nogen anden aktivitet i Lille Hareskov end almindeligt de seneste weekender. Her har en gruppe frivillige nemlig med motorsave og andre maskiner arbejdet med at anlægge helt nye spor til mountainbikes. Et arbejde, der ifølge Mette Thorning fra Hareskovens MTB Sporgruppe, er planlagt i samarbejde med Naturstyrelsen, så det ikke skader skovens dyreliv eller ødelægger de oldtidsminder, der også findes i skoven. Det fortæller hun i en mail til Furesø Avis.

De nye spor, der skal lede entusiastiske mountainbikere gennem den smukke skov, går gennem det område i Hareskoven, der kaldes Hejrebakken - et område, der ligger mellem skovvejen Målløvvej og genbrugsstationen.

"Strækningen er resultatet af godt et års arbejde fra en masse frivillige vel støttet af Nordea-fonden, der har muliggjort leje af maskiner og køb af materialer. Strækningen er godt 800 meter lang og bugter sig smukt mellem træerne, så man får fuld udnyttelse af den dejlige højdeforskel", fortæller Mette Thorning.

"Vi gør et stort arbejde ud af at planlægge, hvor sporet skal ligge. På denne måde kan sporet holde sig tørt og undgå at blive til store, grimme mudderhuller, når vi kommer ind i den våde vintersæson”, fortæller Kristoffer Willerslev Jørgensen, der siden etableringen har været formand for Hareskovens MTB Sporgruppe, der har eksisteret siden 2014 og arbejder for at renovere strækninger på mountainbikeruten i Store og Lille Hareskov.

Nogle steder er ruten lagt helt om, så den nu ligger bedre i forhold til den omkringliggende skov og minimerer erosion af skovbunden, oplyser Mette Thorning.

Indvies med fest

Den nye strækning gennem Hareskoven åbnes søndag den 11. november klokken 11, og det sker med en lille åbningsfest, hvor alle er velkommen.

"Vi sørger for, at det bliver hyggeligt for både børn og deres forældre, og vi håber mange vil kigge forbi", siger Mette Thorning, der står for at planlægge arrangementet.

Hun fortæller, at der bliver sat telte op, hvor der kan grilles pølser, ligesom børnene kan lave snobrød over bål.

"Vi har været enormt heldige at få mange flotte sponsorpræmier fra GripGrab og de lokale mountainbikevirksomheder BikeCycles, Cool MTB og Hareskov Cykler. Så vi holder en gevaldig lodtrækning for at samle penge ind til materialer til det fremtidige frivillige sporarbejde", lyder det fra Mette Thorning.

Du kan læse mere på facebooksiden hareskovensMTBspor.

Publiceret 04 November 2018 05:00