Der var, ifølge Dansk Flygtningehjælp, tilmeldt 115 indsamlere i Furesø.

Der var, ifølge Dansk Flygtningehjælp, tilmeldt 115 indsamlere i Furesø. Pressefoto

Se fotogalleri og det samlede beløb: Furesø samlede ind til flygtninge

Der var mange furesøborgere som tog ud i det friske novembervejr og gik fra dør til dør med en indsamlingsbøsse for at samle penge ind til Dansk Flygtningehjælps årlige landsindsamling

Af
Kimmie Hetland

Søndag formiddag den 4. november blev der i hele landet banket og ringet på døre - og der blev givet med både mønter og mobilen. Og mens der stadig fintælles, og de sidste bidrag endnu løber ind via girokort og mobilindbetalinger, så er landsresultatet nu 13 millioner kroner, ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Flygtningehjælp. Og i alt gik omkring 12.000 danskere på gaden som indsamlere.

Her kan du se et fotogalleri af de mange seje furesøborgere, som tog en indsamlingsbøsse i hånden.

178.751 kroner blev der samlet ind sidste år, og målsætningen i år var at overgå det beløb, men det kom indsamlingen i år desværre ikke helt op på. Men der blev samlet 158.776,50 flotte kroner ind. Heraf samlede værløseborgere 93.018,50 kroner ind og farumborgere 65.758 kroner ind, oplyser frivilligkoordinatorerne fra Furesø.

I år handlede det blandt andet om at samle ind til flygtninge i og omkring Syrien, i Yemen og de mange rohingyafamilier, der lige nu befinder sig i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

Publiceret 05 November 2018 10:07