I denne uge er Viktor Christoffersen i praktik som journalist på Furesø Avis. Tag godt imod ham ude på gader og stræder, når han kommer med blok, pen og kamera. Foto: Helene Holm Stolle

I denne uge er Viktor Christoffersen i praktik som journalist på Furesø Avis. Tag godt imod ham ude på gader og stræder, når han kommer med blok, pen og kamera. Foto: Helene Holm Stolle

Viktor snuser til journalistikken

I denne uge er Viktor Christoffersen i praktik som journalist på Furesø Avis

I denne uge er Viktor i praktik som journalist på Furesø Avis. Han er 15 år og har længe spekuleret over at blive journalist, og i denne uge får han så muligheden for at prøve kræfter med faget.

Viktor går i 9.a på Lyngholmskolen i Farum, og i sin fritid dyrker han karate, hvor han har det sorte bælte. Han har også andre interesser som fodbold, men holder sig dog mest til karaten.

Inden han flyttede til Farum, havde han boet i Hjørring, men også i Nuuk, Grønland, hvor han boede i to år og tre måneder. Det var faktisk her, han udviklede sin interesse for karate.

“Det var en oplevelse for livet at bo i Grønland. Selvom det kun var i få år, kan intet sammenlignes med det”, fortæller Viktor.

Hvornår interessen for journalistik begyndte, kan Viktor ikke helt huske, men som han siger, var det i hvert fald i en 'helt ung alder'.

"Da jeg var mindre, læste jeg mange bøger, og det er nok derfra interessen stammer fra. Dog ikke som romanforfatter eller eventyrfortæller men som journalist istedet”, siger Viktor og fortæller, at hans farmor var dansklærer.

"Det er måske også en af grundene til, at jeg har valgt journalistik. Det er jo noget med at bruge sproget", siger han.

vc

Publiceret 05 November 2018 11:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt