Materialer og skabeloner er klar til hyggelige timer i juleværkstedet 24. november. Pressefoto

Materialer og skabeloner er klar til hyggelige timer i juleværkstedet 24. november. Pressefoto

Familie-juleklip på Værløse Bibliotek

arrangement Julens pynt er en stor del af julehyggen, og der skal helst lidt nyt pynt til hvert år. Derfor inviterer Værløse Bibliotek alle, der elsker at klippe-klistre, til juleværksted på lørdag 24. november kl. 10-13.

Her er Lone Thostrup fra biblioteket klar med skabeloner til alle grader af fingersnilde. Børnene har også mulighed for at lave perleplader med julemotiver.

Alle materialer ligger klar og parat, så travle forældre og bedsteforældre blot kan sætte sig og julehygge med børnene og hinanden.

Biblioteket byder på saft, te og kaffe samt pebernødder undervejs. Alle materialer er gratis, men medbring gerne egen saks. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

jesl

Publiceret 21 November 2018 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt