"Man er velkommen til at komme forbi Damgaarden for at se julepynten", siger Jeannette Michaelsen. Foto: Jan Stephan

Jul på Damgaarden: "Der er gået sport i det"

Familien på Damgaarden pynter hvert år op til jul, og de giver den ikke for lidt

Af
Kimmie Hetland

103 flyttekasser og 28 sække plus det løse. Det er, hvad familien på Damgaarden indtil videre har samlet sammen af julepynt. Deres hus er et af de huse i Furesø, som er pyntet aller mest op til jul. Ifølge Jeannette Michaelsen startede interessen for julepynt allerede, da hun var helt ung.

"Julen har altid betydet meget for mig. Min mormor var et stort forbillede for mig, og hun pyntede op som alle andre til jul. Men da hun gik bort, så begyndte jeg lige så stille at samle på mit eget julepynt. Og jeg synes især, at det er sjovt at finde julepynt fra min egen barndom", siger Jeannette Michaelsen og fortsætter.

"Nu har jeg samlet sammen i snart 40 år, og på en eller anden måde, er der gået sport i det, for jeg tænker hele tiden, at 'det må jeg kunne gøre bedre'".

Damgaarden er som Hovedbanegården

Familien Damgaard består af Jeannette og John Michaelsen og deres to piger og fire plejebørn. Når det er jul omdannes deres hjem til en slags hovedbanegård, fordi de får besøg af så mange, der gerne vil se julepynten.

"Der er altid kaffe på kanden, og døren er åben. Mange siger også, at det ikke er rigtig jul, før de har været forbi os. John er fra Jylland, og derfor har vi også familie, der kommer langvejs fra for at se huset. Sidste år havde vi besøg af 200 børn, som kom forbi for at se huset og spise risengrød, og så kommer vores børn og børnebørns skoleklasser også forbi. Der var også en børnehave, som spurgte, om de måtte komme forbi og spise deres madpakker udenfor hos os, men der sagde jeg, at de da var velkommen til at komme indenfor og spise. Jeg elsker at glæde børnene, og det er det hele værd at sætte pynten op, når man ser børneøjne, der bare ståler af glæde", siger Jeannette.

Ligesom sidste år har de også sat en postkasse op, hvor børn og andre juleglade sjæle kan sende et brev til selveste julemanden.

Genbrugsjul

Noget af det, som Jeannette går meget op i, er at finde julepynt, som allerede er brugt.

"Det sker da, at jeg køber nyt julepynt, for det er virkelig svært at lade være, men jeg køber primært brugt julepynt, som jeg finder i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Jeg elsker at finde noget, som er lidt specielt, og som måske har været i et butiksvindue engang. Og det skal helst ikke være magen til det kedelige julepynt, som alle andre køber i Kvickly. Det må også meget gerne have en historie. Og så er jeg meget glad for det julepynt, som vores børn har lavet", siger Jeannette.

Hvert år tager John fri i uge 46, og så hjælpes familien ad med at pynte huset op. Men de gør det ikke før, det har været halloween, for der pynter de nemlig også op.

Publiceret 22 November 2018 05:00