Flagene var hejst og udenfor stod der små lanterner, som børnene selv havde lavet, da Farum Nord blev indviet.

Flagene var hejst og udenfor stod der små lanterner, som børnene selv havde lavet, da Farum Nord blev indviet. Foto: Kimmie Hetland

Hurraråb, sang og taler: Solsikken er blevet til Farum Nord

Omkring et år efter at der blev taget det første spadestik til daginstitutionen, blev den officielt indviet onsdag den 21. november

Af
Kimmie Hetland

Farum Nordby, hedder den nye daginstitution, der før hed Solsikken og lå på Frederiksborgvej. Nu er daginstitutionen flyttet til Regimentsvej i det gamle kaserneområde, og allerede siden efterårsferien har børn og personale kunne boltre sig i den nye bygning, men her i onsdags var der officiel indvielse for børn, forældre, personale og andre interesserede.

"Jeg har været meget spændt. Undervejs tænkte jeg, 'hvad er det dog, vi har gang i'. Men den sidste gang jeg var herude, før vi kunne flytte ind, blev jeg så glad. Vi er jo gået fra en lille Solsikke til det her palads. Det er helt vildt fedt med de her gode og lyse rammer. Nu skal børnene lære at bruge det her nye sted, men de skal også lære os at bruge de nye rammer", sagde områdeleder Lene Nielsen.

I den nye integrerede daginstitution, som huser både vuggestue- og børnehavebørn, er der plads til omkring 80 børn i alderen 0 til 6 år, hvilket er omkring 20 børn mere end i den gamle daginstitution. Udenfor er der lavet en ny legeplads med en mooncarbane, og som noget helt særligt er der også kommet et udetoilet.

"Dyrk roen"

Til indvielsen var borgmester Ole Bondo (A), Lene Munch-Petersen (A), som er formand for udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, by- og kulturdirektør, Claus Torp og Bettina Ugelvig Møller (A), som er formand for udvalget for dagtilbud og familier mødt op, og Bettina Ugelvig Møller ønskede stort tillykke med de nye omgivelser.

"Jeg er sommetider kørt forbi, for at se, hvordan arbejdet skred frem, og jeg må sige, at jeg er både glad for og stolt over det her spritnye dagtilbud", fortalte hun og citerede bagefter en meget kendt og elsket bjørn.

Til indvielsen blev der sunget 'Barndommens land'.

Til indvielsen blev der sunget 'Barndommens land'. Foto: Kimmie Hetland

"Peter Plys han sagde, at gode venner kan lave alting sammen, mens bedte venner er i stand til at lave ingenting sammen. Derfor vil jeg opfordre jer til i jeres nye fællesskab også at dyrke roen og prøve at finde steder her, hvor I kan lave ingenting, for det er vigtigt at huske at sætte farten ned. På den måde kan man nogle gange få en masse gode idéer til, hvad man så kan lave bagefter", sagde Bettina Ugelvig Møller (A), og afsluttede med at sige, at hun håbede, at børn og personale ville falde godt til og finde nogle gode yndlingssteder.

Ny hverdag

Borgmester Ole Bondo (A) holdt ikke en lang tale, men sammen med alle de fremmødte udråbte han et trefoldigt leve for Farum Nord, som ikke bare har plads til 80 vuggestue- og børnehavebørn børn, men også deres ældre søskende er der plads til, for om morgenen er der mulighed for at køre med en bus til Lyngholmskolen.

Efter at have hørt på flere taler, var mange af børnene ved at blive rastløse, men heldigvis havde de også selv et indslag, hvor de gav den gas med sang. Foto: Kimmie Hetland

Efter at have hørt på flere taler, var mange af børnene ved at blive rastløse, men heldigvis havde de også selv et indslag, hvor de gav den gas med sang. Foto: Kimmie Hetland

"Det bliver en ny hverdag, hvor vuggestue- og børnehavebørn ikke vil være lige så adskilt, som de var på Solsikken. Her er mulighed for at danne nye venskaber, men også for personalet giver bygningen flere nye muligheder. Vi har nemlig langt flere samarbejdsflader her, da Solsikken jo bestod af en lang gang med små afstikkere. Her er de to fløje, som vi kalder sten, meget tættere", siger daglig leder Hanne Vang, som siger, at hele processen har været udmattende, men også fantastisk, kaotisk og vidunderlig.

Publiceret 23 November 2018 12:36