Katja Kunimori går meget op i økologi og alle de produkter og tekstiler, hun arbejder med, er økologiske.

Katja Kunimori går meget op i økologi og alle de produkter og tekstiler, hun arbejder med, er økologiske. Foto: Rigetta Klint

Nyåbnet yogastudie og skønhedsklinik i Farum: "Her skal man gerne ud af hovedet og lande i kroppen"

Hos Katja Kunimori kan man sætte tempoet helt ned og lade roen falde på med yoga og ansigtsterapi

Af
Kimmie Hetland

Ude i et sort træhus omgivet af natur har Furesø fået et nyt yogastudie, som samtidig er en økologisk skønhedsklinik. Indehaveren er den 50-årige Katja Kunimori som ikke kunne få huset ud af tankerne, da hun ledte efter lokaler, selvom hun et halvt år forinden også havde spurgt ind til at leje sig ind og havde fået at vide, at alt var optaget.

Men pludselig opstod muligheden, da en lejer lige var flyttet ud.

"Jeg kommer selv fra Farum og bor nu igen i Farum, og jeg syntes, at det var oplagt at lave noget lokalt. Jeg har igennem længere tid ledt efter de helt rigtige lokaler, og da der så endelig blev ledigt herude på Hovmosegaard, som er de helt perfekte omgivelser til det , jeg laver, så var det bare om at slå til", siger Katja Kunimori, som tidligere har haft, hvad der var Danmarks første øko-spa i København.

Fordybelse

Det lå egentlig ikke i kortene, at Katja Kunimori skulle arbejde med yoga og skønhedsbehandlinger, men hun har altid været nysgerrig på sundhed.

På yogaholdene skal der helst ikke være mere end 10 deltagere, da Katja Kunimori synes, at der er bedre plads til fordybelse og nærvær, når man er færre.

På yogaholdene skal der helst ikke være mere end 10 deltagere, da Katja Kunimori synes, at der er bedre plads til fordybelse og nærvær, når man er færre. Foto: Rigetta Klint

"Min oprindelige uddannelse er en helt anden, Akademiøkonom i markedsføring og service. Jeg trængte dog til luftforandring og startede efterfølgende på den Alternative Kosmetologskole", fortæller Katja Kunimori, som sidenhen har arbejdet med holistiske skønhedsbehandlinger i over 20 år. Seneste skud på stammen af uddannelser er som yogalærer.

Efter i mange år at have undervist i Yoga mente hun, at det var på tide med yogahold, hvor der er plads til fordybelse og til at lære yogateknikken fra bunden, hvilket kan være svært, når man står 20 i en sal. Derfor er der kun små eksklusive hold hos Katja Kunimori med max. 10 deltagere pr. hold og helst kun 8.

Yoga og skønhed

Udover yoga kan man hos Katja Kunimori også få ansigtsterapi, som er en videreudvikling af den klassiske ansigtsbehandling.

"Hvis du nogensinde har været til yoga, så har du sikkert også oplevet at få en virkelig dejlig fornemmelse i kroppen bagefter. Yoga har en effekt der breder sig helt ud til huden. Ansigtet får en smuk og naturlig glød, fordi kroppen bliver mere levende. En hud der stråler af liv, er noget af det mest attraktive. På den måde hænger det sammen, yoga og skønhed. Desuden er yoga rigtig godt til at 'lande i kroppen', ligesom en god ansigtsbehandling er”, siger Katja Kunimori og tilføjer, at velvære og skønhed i høj grad kan hænge sammen.

"Din hud kan aldrig være pænere, end du har det. Og at jagte den perfekte hud kan man lige så godt skyde en hvid pil efter. Meget få er født med helt fejlfri porcelænshud, så vi er nødt til at slippe billedet om den perfekte hud. De fleste, tror jeg, jagter i virkeligheden en smuk og naturlig glød", siger hun.

Kunimori ligger lige midt i naturen, og det her er udsigten fra yogastudiet.

Kunimori ligger lige midt i naturen, og det her er udsigten fra yogastudiet. Foto: Kimmie Hetland

Til at hjælpe gløden på vej bruger Katja økologiske og håndlavede produkter fra danske Bette, som har en baggrund som bioanalytiker.

"Det er en meget enkel hudplejeserie, som Bette har lavet, og det kan jeg virkelig godt lide. Jeg tror ikke, at det er nødvendigt at bruge 12 forskellige cremer, for langt mindre kan gøre tricket", fortæller Katja.

Selvomsorg for kvinder

Efter en behandling eller en yogatime hos Kunimori håber Katja, at man går derfra med en god følelse i kroppen.

"Her skal man gerne ud af hovedet og lande i kroppen. Det handler om indre velvære og selvomsorg for kvinder. Vi har hele tiden en masse tanker kørende, allerede fra vi vågner, kører det derudaf med to do-lister med en masse punkter, vi skal nå. Så der er ikke tid til rigtigt at lande i sig selv, selvom det er virkelig vigtigt en gang imellem at få ro på, så vi kan samle tankerne og træffe bedre og sundere valg", siger Katja.

Udover yogahold og økologiske skønhedsbehandlinger er der også månedlige foredrag om relevante emner, samt en månedlig workshop, 'Stille Søndag', hvor det handler om, at koble af og lade batterierne op. Det næste foredrag er d. 11. december med Nanna Ewald Stigel, forfatter til bogen 'Forstå din cyklus'. Foredraget handler om hvordan kvinders cyklus relaterer sig til sundhed og balance i kroppen.

Inde på kunimoriyoga.dk kan du læse meget mere om behandlinger, hold og arrangementer.

Publiceret 01 December 2018 11:00