Der kan være plads til helt op til 700 stående gæster i Galaksen. Foto: Furesø Ungdomsskole

Der kan være plads til helt op til 700 stående gæster i Galaksen. Foto: Furesø Ungdomsskole

Fest i Galaksen for 7.-8.klasser: "Man kan sagtens feste og have det sjovt uden alkohol"

Furesø Ungdomsskole har planlagt fire fester, hvoraf den først er i næste uge, og de tre andre er i 2019. Som noget nyt er der et tema til hver fest

Af
Kimmie Hetland

Hemmelig gæst, rave, black & white og blomsterfest. Det er temaerne for de næste fire fester, som Furesø Ungdomsskole holder i Galaksen.

I mange år har Furesø Ungdomsskole arrangeret fester for unge i udskolingen, og festerne er blevet meget populære.

"Sidste efterår var der en fest, hvor vi kom helt op på omkring 450 unge, og det synes jeg er rigtig rigtig fedt", siger Mette Thanning fra Furesø Ungdomsskole og tilføjer:

"Vi skaber rammerne, så godt vi nu kan, og så håber vi bare, at det er et tilbud, som vil tiltrække en masse af de unge. Noget af det, som vi for eksempel tænker meget over, det er, at det i hvert fald ikke skal komme an på det økonomiske, om man kan være med eller ej", fortæller Mette Thanning.

Trygge rammer

Festerne starter klokken 20 og varer til klokken 24, og aftenen igennem vil der være voksne til at passe på de mange festglade unge mennesker. Derfor mener Mette Thanning også, at det er en rigtig god idé at prøve at komme med til festerne.

"Det er bare rigtig hyggeligt. Man kan gå amok på dansegulvet med venner fra ens egen skole, men man kan også feste med en masse andre unge fra andre skoler indenfor helt trygge rammer. Der vil ikke være decideret opsyn, men der vil bare være nogle voksne til stede, hvis der skulle være brug for det. Og man kan sagtens feste og havde sjovt uden alkohol", siger Mette.

Den næste fest er fredag den. 7. december, og her er temaet 'hemmelig gæst', og mange af de unge kender højst sandsynligt den hemmelige gæst fra Youtube, hvor gæsten har flere tusind visninger. En billet koster 30 kroner, og du kan købe billet til festerne på kontoret på din skole, Regnbuen i Farum Midtpunkt, Galaksens kontor i Værløse, ungdomsskolens kontor i Farum og Gasværket i Hareskoven.

Publiceret 02 December 2018 11:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl