Arkivfoto

Arkivfoto

Ny køreplan: S-togene giver længere rejsetid ind mod København

Den nye køreplan for 2019 startede i går mandag den 10. december, og den betyder længere rejsetid, hvis du skal ind mod byen

Af
Kimmie Hetland

Linje B og linje Bx. Det er nu det, som s-togslinjerne fra Farum Station hedder, og det skyldes ifølge DSB, at de vil have en mere robust køreplan.

Køreplansændringerne kommer til at betyde, at myldretidslinjen Bx fra Farum til Høje Taastrup igen kommer til at standse ved Emdrup, Dyssegård, Kildebakke og Skovbrynet.

"Jeg synes, at det er ærgerligt, at linje Bx mister muligheden for at køre hurtigt, for der er mange, der gerne ville springe de stationer over. Det drejer sig om 5 minutter, men det kan sagtens betyde en hel del. Men der er desværre ikke meget at gøre ved det", siger Steen Thomassen, som er repræsentant for Farumbanens pendlerklub og tilføjer:

"Jeg har også tjekket køretiden for linje B med den nye køreplan, og den er 2 minutter længere end den gamle linje A på grund af det nye signalsystem imellem Farum og Svanemøllen. Det skyldes, at toget skal bremse blødere end nu på grund af fare for glatte skinner. De (DSB red.) siger, at de arbejder på at løse det problem. Og så skal de bruge tid til at skifte imellem nyt og gamle signalsystem på Ryparken Station. Men pt. ved ingen, hvornår de skifter signalsystem. De skal inden skiftet teste systemet 1 til 2 weekender (lørdag og søndag), hvor alle skal bruge togbusser i stedet for S-tog", afslutter Steen Thomassen.

Snakker om endnu en ny køreplan

Selvom linje Bx ikke længere springer stationer over ind mod byen, så standser toget ikke længere mellem Glostrup og Danshøj, hvilket giver 3 minutters kortere rejsetid for dig, der rejser på længere afstand. Derudover vil der komme lidt flere S-toge om natten fredag og lørdag grundet længere 20 minutters drift og senere start af 20 minutters drift på lørdage og søndage.

"Vi snakker allerede med DSB om køreplanen, som starter om et år. Der er generelt forbedringer i natdriften muligvis først på det tidspunkt - der er ikke taget beslutning om det endnu. I år er der forbedringer omkring helligdage, hvor der køres natdrift flere dage og imellem jul og nytår, hvor der er 1 time længere drift nogle dage (juleaften og hverdage)" siger Steen Thomassen.

Se mere om ændringerne inde hos DSB.

Publiceret 11 December 2018 17:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt