Helle Winter og Camille Blomst fra gruppen, der har arrangeret

Helle Winter og Camille Blomst fra gruppen, der har arrangeret "Lun på ord". Foto: Jens Berg Thomsen

Furesø varmer op til festivalen "Lun på ord"

Fredag den 18. januar løber Furesøs litteraturfestival "Lun på ord" af stablen for femte gang

Af
Jens Berg Thomsen

For femte gang kan hele Furesø Kommune glæde sig, for fredag den 18. januar begynder litteraturfestivalen "Lun på ord" for femte gang.

"Vi glæder os meget og har sammensat et meget bredt program, der henvender sig til alle: Mænd, kvinder og nul til 90-årige. Vi er glade for at kunne præsentere en gratis festival for alle, for vi har været i gang med at søge penge forskellige steder," siger Camille Blomst, der sidder i arbejdsgruppen bag festivalen og arbejder hos Furesøbibliotekerne.

Temaet til årets "Lun på ord"-festival er tid, fortæller Camille Blomst.

"Tid er et sjovt tema at lege med, og vi håber at kunne flytte noget med de ting, der er på programmet i år," siger Camille Blomst om programmet, der blandt andet byder på oplæg fra digteren Søren Ulrik Thomsen, manuskriptforfatter Adam Price

"Vi spilder megen tid på telefoner og gadgets. Vi vil med programmet gerne vise, at tid kan være meget intenst, og folk skal gerne opleve ting sammen. Tid er den allervigtigste ressource, vi har," siger hun.

I programmet kan man blandt andet opleve forskeren Holger Bech Nielsen fortælle om tid, og publikum kan for eksempel også opleve en installation, hvor man skal gætte, hvornår der er gået præcist et minut.

Svært

"Det er ret svært," fortæller Camille Blomst.

Til festivalen har Spejdernes Genbrug i Farum blandt andet doneret omkring 100 armbåndsure, der skal indgå i en anden installation.

"Vi involverer så mange, vi overhovedet kan i lokalområdet," fortæller Camille Blomst.

"Lun på ord" foregår fra den 18. til og med den 19. januar i Galaksen i Værløse. Programmet kan findes på kommunens biblioteker.

Publiceret 06 January 2019 11:41