Eleverne på Billedskolen i Skovhuset viste værker

Et års arbejde med billedkunst blev lørdag og søndag vist frem på den årlige elevudstilling i Skovhuset

Af
Anne Lønstrup og Jan F. Stephan (foto)

kunst 130-40 voksne og 50 børn kom forbi Skovhuset, da udstillingen af elevernes værker fra 2018 fandt sted i denne weekend.

”Det var en stor succes, hvor både børn, forældre og bedsteforældre kom på besøg og så på kunst og var med til at lave collager og tryk,” fortæller koordinator for billedskolen Ingrid Barsballe.

Lørdag var det billedskolens lærere, Birgit Brandt og Karen Serena, der stod for workshoppen med collager og tryk, søndag lavede Jane Maria Petersen en workshop i tegning.

Udstillingen omfattede værker fra forårs- og efterårsholdet, hvor i alt 66 elever mellem otte og 16 år har deltaget.

I Stensalen blev de værker vist, som har været udstillet på Københavns Rådhus til Ungdommens Vårsalong og på Fyns Grafiske Værksted. Nogle af værkerne har også været en tur i Spanien på udstilling, og flere børn har endda fået solgt deres værker i Spanien.

Billedskolen i Skovhuset bliver 10 år i 2019.

Publiceret 09 January 2019 00:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl