Skovhusets Venner havde eksisteret i 40 år og havde godt 800 medlemmer. Nu har foreningen opløst sig selv. Foto: Jens Berg Thomsen

Skovhusets Venner havde eksisteret i 40 år og havde godt 800 medlemmer. Nu har foreningen opløst sig selv. Foto: Jens Berg Thomsen

Skovhusets Venner er fortid: 40 år gammel forening opløst

Onsdag aften nedlagde Skovhusets Venner sig selv efter uoverensstemmelser med bestyrelsen i udstillingsstedet Skovhuset

Af
Anne Lønstrup

Det ligger nu fast, at Skovhusets Venner bliver nedlagt som forening.

Det fortæller den fungerende formand for bestyrelsen, Lars Mathiesen, til Furesø Avis. På generalforsamlingen i onsdags var 86 stemmeberettigede mødt frem, og 77 stemte for at lukke foreningen.

Når venneforeningen har valgt at opløse sig selv, skyldes det utilfredshed med ændringen i samarbejdet med Skovhuset.

”De beslutninger, som den nye bestyrelse har truffet om at ændre vedtægterne, fik læsset til at vælte. Skovhusets Venner ville ikke længere komme gratis ind. Det trykte blad er afskaffet, og derudover mente man, at den kompensation, som Skovhusets Venner betalte til Skovhuset, var for lille,” siger Lars Mathiesen.

En vedtægtsændring gjorde samtidig, at venneforeningen mistede sine pladser i bestyrelsen af Skovhuset. Dermed var de ting, der bar Skovhusets Venneforening, ifølge Lars Mathiesen borte.

”Vi er ikke fornærmede. Hvis de har en god udstilling, så går jeg derop og ser den, og jeg ved, at mange tidligere medlemmer vil fortsætte som frivillige. De er glade for at kunne give en hånd med i Skovhuset, og de er glade for det sociale netværk, som de har i hinanden, og det kan de fortsat have,” siger han.

Publiceret 17 January 2019 15:35

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl