Lennart Funch ses her til venstre i billedet, hvor han som daværende formand for Furesø erhvervsforening uddelte en pris. Arkivfoto

Lennart Funch ses her til venstre i billedet, hvor han som daværende formand for Furesø erhvervsforening uddelte en pris. Arkivfoto

Foredrag med tidligere formand for Furesø Erhvervsforening

Farum Lokalhistoriske Forening har sit første arrangement i det nye år med direktør Lennart Funch, som vil fortælle om sine år som erhvervsdrivende og om vilkårene for erhvervslivet på Farum Hovedgade

Lennart startede i 1970 sin første radioforretning her i Farum. I årenes løb har forretningen ligget flere steder i byen, men er nu erstattet af virksomheden North Star, som ligger i Farum Hovedgade. Virksomheden beskæftiger sig især med installering af lydinstallationer, og har hele landet som kunde.

Lennart Funch var i mange år en ihærdig formand for Farum Erhvervsforening med gode resultater, og torsdag den 24. januar klokken 19.30 kan du på Gedevasevang, Hestetangsvej 30A høre ham fortælle om netop erhvervslivet i Furesø. Der vil være fri entré til foredraget.

ksh

Publiceret 21 January 2019 13:46

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt