Foto: Jens Berg Thomsen

Foto: Jens Berg Thomsen

Politiet: Trussel er grunden til, vi er mere i Farum

Af
Jens Berg Thomsen

Det var en konkret trussel mod en politipatrulje for omkring 14 dage side, der har afstedkommet Nordsjællands Politis for tiden øgede fokus på Farum. Det fortæller politiinspektør Carsten Spliid i et interview til Furesø Avis, som udkommer den 22. januar.

"En hel del af dem, som vi møder, kommer ude fra Farum. Der er et kriminelt netværk, der har været i Farum i mange, mange år. Balladen har været i bølger. En af de her bølger toppede her, hvor vores patrulje som sagt blev truet. Vi har været ude og anholde gerningsmændene til det, og vores erfaring siger os også, at det forstyrrer deres gøren og laden, når vi får varetægtsfængslet nogle af dem i netværket. Vi ved, hvem de er, og vi ved, hvem randpersonerne i gruppen er," siger Carsten Spliid.

"Det er vigtigt at sige, at det handler om ikke Farum Midtpunkt isoleret. Det er også bytorvet og stationen. Det er mange steder. Hashhandlen er en kæmpe udfordring i Farum, det ved vi godt," siger han.

LÆS MERE I AVISEN, DER UDKOMMER DEN 22. JANUAR

Publiceret 21 January 2019 14:03

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt