Poul Winckler gik bort den 13. januar. Arkivfoto: René Schriver

Poul Winckler gik bort den 13. januar. Arkivfoto: René Schriver

Nekrolog: De svage havde hans bevågenhed

Formand for Farum Menighedsråd skriver mindeord om Poul Winckler

Af
Michael Kornerup

formand for Farum Menighedsråd

nekrolog Poul Winckler der siden 2004 var medlem af Farum Menighedsråd gik bort den 13. januar 2019.

Poul Wincklers virke i menighedsrådet var præget af hans stærke sociale engagement med gode initiativer for den lokale menighedspleje. Han opfordrede til, at der skulle tiltrækkes et antal frivillige til at være tilknyttet kirkens sociale arbejde. En opgave, der fortsat arbejdes for at lykkes. Han mente at det er en fejl, hvis folkekirken nedprioriterer menighedsplejen og i stedet bliver en kulturkirke for det bedre borgerskab.

De svage i samfundet havde altid Poul Wincklers bevågenhed tillige med udfordringerne med at vække de unges opmærksomhed for Folkekirken.

Hvordan kan vi appellere til de unge uden at miste troværdighed? Hvordan skal vi henvende os til de unge og overbevise dem om, at der er noget godt at hente i kirkens budskab? Poul Winckler var derfor skeptisk over for folkeskolereformens heldagsskole og dens betydning og indflydelse på tilrettelæggelsen af konfirmandundervisningen. Han frygtede at skolerne måtte ønske at fjerne konfirmationsundervisningen fra skoleskemaet.

Poul Winckler var fortaler for at effektivisere menighedsrådsmødernes forhandlinger, og fik tilført udvalgenes arbejde størrer kompetencer, således at dagsordenen på menighedsrådsmøderne efter hans mening hovedsagelig burde indeholde punkter af større økonomisk/politisk karakter.

Poul Winckler var stærk tilhænger af en åben dialog som kunne være nyttig for alle parter i det samlede menighedsråd.

Publiceret 22 January 2019 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt