Spejdere og kommunen går sammen om fritidshjælp

Hjælp til familier der ønsker at sende deres børn til idræt

Et nyt samarbejde mellem Spejdernes Genbrug og Furesø Kommune betyder, at familier nu kan få hjælp til at få udstyr til deres børns fritidsaktiviteter.

"Mange børnefamilier oplever, at der er en stor udgiftspost forbundet med børnenes fritidsaktiviteter. Alene indkøb af sportstøj og - udstyr koster mange penge," skriver de to i en pressemeddelelse.

Det er kommunens fritidsvejledning og spejderne, der gør, at børn og unge kan henvende sig med henblik med at få den gratis hjælp. Alt sportsudstyret kommer fra Spejdernes Genbrugs store genbrugsmarked på Havremarken i Farum, som har en særskilt afdeling med sportstøj og udstyr til mange forskellige sportsgrene.

"Vi oplever en stor opbakning i vores lokalområde og er så heldige, at vi løbende modtager flere varer, end vi kan nå at sælge på vores månedlige salgsdag. Gennem Furesø Fritidsvejledning kan vi nu være med til at understøtte, at flere børn og unge kan få en aktiv fritidsinteresse, møde nye venner og få brugt kroppen. Vores mulighed for at støtte diverse sportsgrene er god, da vi har rulleskøjter, skøjter, fodboldstøvler, benskinner, cykelhjelme, tennis- og badmintonketsjere og meget mere. Det er rigtig godt udstyr og ofte stort set ubrugt," fortæller Corinne Clausen, frivillig i Spejdernes Genbrugs sportsafdeling.

Ordningen er et pilotprojekt, som i første omgang kører fra 1. januar og et halvt år frem. Man kan kontakte fritidsvejlederne for at høre mulighederne på fv@furesoe.dk.

jbt

Publiceret 22 January 2019 09:17

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt