Her i Stavnsholtkirken kan man i vinterferien lave sin egen tegnefilm og høre om drømmenes konge Josef fra bibelen. Arkivfoto

Her i Stavnsholtkirken kan man i vinterferien lave sin egen tegnefilm og høre om drømmenes konge Josef fra bibelen. Arkivfoto

Aktivitet i vinterferien: Lav tegnefilm om fortælling fra bibelen

Børn, der går i 3. klasse, kan i vinterferien høre mere om drømmeren Josef fra Bibelen og lave egen tegnefilm

Vinterferie Farum Sogn inviterer til en uge i Stavnsholtkirken, hvor man kan være med til at lave en tegnefilm om en fortælling fra bibelen fra den 11. til 15. februar.

Fortællingen handler om en ung dreng, Josef, der havde store drømme. Hans brødre blev misundelige på ham og Josef havde det bestemt ikke nemt. Men til sidst gik drømmene i opfyldelse og Josef og hans brødre blev gode venner igen.

Tegnefilmene laves i samarbejde med den professionelle animationsinstruktør Annemette Karpen fra ANIMA og animator Michael Bech Hussain. Man kommer blandt andet til at arbejde med flyttefilmsteknikker, lave figurer og baggrunde, filme og lægge lyd. Senere får man en DVD med filmen, og den lægges også på Youtube.

Hvis du vil se lidt mere om tegnefilmprojektet, inden du beslutter dig for, om du vil deltage, kan du finde film på youtube: Annemette Karpen, blandt andet sommeranimation på Bakkehus 2018. Der er max plads til 15 børn, det er gratis, og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet til følgende mailadresse: MDG@km.dk, hvor du skal skrive dit fulde navn samt telefonnummer og mailadresse.

Ferieprojektet arrangeres i samarbejde mellem Farum Sogn og Annemette Karpen, og sognepræst Dorothea Glöckner er kontaktperson, tlf. 41728457.

ksh

Publiceret 26 January 2019 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt