Philip Victor Jensen, til venstre, laver animationsfilm til erhvervskunder i Rasmus Ibsens firma. Foto: Niels Idskov

Philip Victor Jensen, til venstre, laver animationsfilm til erhvervskunder i Rasmus Ibsens firma. Foto: Niels Idskov

Rutineret iværksætter på bare 18 år

Rasmus Ibsen har allerede flere års erfaring i at skabe animationsfilm til erhvervskunder - samt flere ansatte. Og med planer om udvidelse

Af
Niels Idskov

Da Rasmus Ibsen var omkring de 10 år, sad han derhjemme og lavede tegneserier, som han derpå gik ud og solgte for 10 eller 20 kr. Tegneserier på op til 20 sider - ofte med superhelte i den førende rolle. I dag er Rasmus Ibsen 18 år og står i spidsen for to selskaber, der laver animationsfilm til firmaer fra et lille kontor på Ny Vestergårdsvej i Værløse. Det er blevet til op imod 130 små film siden starten på fritidsbasis for to år siden, men sidste sommer droppede Rasmus efter 2. g ud af Niels Brock for at hellige sig arbejdet på fuld tid.

"Der er tale om en god forretning i en voksende branche. Vi bliver nok i de her lokaler et halvt år mere, men målet er fortsat udvikling med flere ansatte, og det er der basis for," vurderer Rasmus Ibsen, men han sidder i et lille lokale i en bygning i Værløse, hvor også faderens firma Greenpipe A/S samt Værløse VVS holder til. Faktisk finder man den unge iværksætter ovenpå ved siden af Rasmus´ bonusmor Top2Toe Pilates-lokaler. Men for at lave animationsfilm kræves der ikke megen plads - kun stor kreativitet, en mikrofon og en computer.

Savner ikke skolen

Rasmus Ibsen ansatte i september sidste år den et år ældre Philip Victor Jensen, og derudover arbejder for ham på deltid en praktikant, ligesom to freelancere udfører online marketing for den unge virksomhedsejer. Han driver to selskaber, nemlig B2B Animation, som han startede op for to år siden, og så - siden januar i år - platformen Nemanimation.dk, hvor firmaerne selv kan logge ind og bestille netop deres film. Med det sidste undgår Rasmus Ibsen nogle af de de mange tidskrævende møder med kunderne.

"Jeg lavede min første animationsfilm, da jeg var 15 år. Det var stort, for jeg tjente 5.000 kr. på den, men jeg havde altså også øvet mig på det, siden jeg var 12 år," fortæller Rasmus Ibsen, der som 16-årig allerede havde fat i fremtidsdrømmen.

"Jeg begyndte at pjække lidt for meget fra skole, for alle de her møder med potentielle kunder tog jo tid. Men det var jo det her, som jeg ville, så jeg savner ikke skolen," uddyber han.

Budskabet glider ned

En animationsfilm varer typisk 40-60 sekunder, og det er ikke mindst firmaer indenfor håndværk, service og transport, der benytter sig af Værløse-firmaet. Ifølge Rasmus Ibsen viser en "rigtig" video, hvem kunden er, mens en animationsfilm forklarer budskaber og produkter på en hurtigere, mere effektiv og overskuelig måde.

"Vores animationsvideoer fanger og holder kundernes opmærksomhed og hjælper med at konvertere interesse til salg," siger han.

Det må komme an på en prøve, og Rasmus viser på computeren et eksempel på en typisk firma-video. Der er noget om snakken. Budskabet i en "tegnefilm" glider godt ned. Og så kan en animations-video noget mere og ret vigtigt, nemlig at ligge øverst, når man googler på nettet efter et firma eller en tjeneste. Den har den unge Ibsen regnet ud.

Rasmus Ibsen solgte sin første animationsfilm, da han var 15 år. I dag er han 18 år og har flere ansatte i sit firma i Værløse. Foto: Niels Idskov

Rasmus Ibsen solgte sin første animationsfilm, da han var 15 år. I dag er han 18 år og har flere ansatte i sit firma i Værløse. Foto: Niels Idskov

Drive og indsigt

"Philip er kreativ og god til at lave animationsfilm. Det kan jeg også, men jeg brænder også for iværksætteri, og jeg er en passioneret sælger. Jeg har taget kurser i det, og jeg har også solgt tøj og ure og meget mere. Jeg har allerede nogle års erfaring med markedsføring på Facebook, efter at have drevet en webshop, hvor Facebook var af stor betydning."

Rasmus Ibsen er en meget overbevisende ung iværksætter. Han har et utroligt drive, men afslører også indsigt, når han siger, at det i dag handler om at skille sig ud, at trænge igennem det hav af information, som vi er udsat for i løbet af dagen.

Lang arbejdsuge

Men arbejdet sluger også alt hans tid. Han har både en storesøster og en lillesøster, og han er født i Vallensbæk, men da han var syv år, flyttede familien til Værløse. Han bor hjemme, men arbejder hver dag fra otte til 18 og lidt igen om aftenen samt søndag.

"Jeg arbejder måske 80 timer om ugen, men fredag og lørdag hænger jeg ud med vennerne. Det kan jeg ikke undvære. Engang spillede jeg fodbold, men nu har jeg ingen tid til hobbyer. Animationsfilm er min hobby. Men man skal også udvikle sig. I den her uge tager min far og jeg til Marbella i Spanien til en iværksætterkonference, der hedder Seedster. Der skal vi netværke og blive inspireret, lære noget nyt og få noget energi med hjem. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Publiceret 06 March 2019 00:00