Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Bondo om motorvejsforlængelse:

Vi kan kun være meget utilfredse

"Ikke én krone er sat af til offentlig transport," lyder skudsmålet fra Furesø borgmester om regeringsudspil

Af
Jens Berg Thomsen

Mens nordsjællandske borgmesterkollegaer klapper i hænderne over den kommende udvidelse af Hillerødmotorvejen, er Furesø Kommunes borgmester Ole Bondo Christensen (S) på det modsatte hold. Regeringen og Dansk Folkepartis spritnye infrastrukturplan indeholder både en forlængelse af motorvejen fra Allerød til Hillerød, en udvidelse af Hillerødmotorvejen mellem Ring 3 og Ring 4 samt en udvidelse af Ring 4 mellem Ballerup og Bagsværd.

"Med den her plan tilgodeser man kun bilisterne og tænker ikke over den offentlige trafik. Det er helt uforståeligt," siger Ole Bondo Christensen til Furesø Avis.

I regeringens udspil er der sat i alt 110 millarder af til trafikforbedringer i hele landet, og af de penge er der to millarder, der går til projekter, der berører Furesø Kommune, har Ole Bondo talt sig frem til.

"Ikke en krone af de to milliarder - og det er jo rigtig mange penge - går til offentlig transport. Samtidig har man ikke tænkt støj ind i infrastrukturplanen, og det kan vi kun være meget utilfredse med. Det er helt uforståeligt, for alle tiltagene i planerne vil skabe mere støj i Furesø Kommune, der i forvejen er stærkt plaget af støj," siger Ole Bondo Christensen.

Samtidig undrer han sig over, at infrastrukturplanen lander midt i en høringsperiode om en ny fingerplan for hovedstadsområdet, hvor Furesø er i gang med at skrive et høringssvar. Regeringen fremlagde først på året et hovedstadsudspil, og her var støjbegrænsning heller ikke tænkt ind, hvis man spørger Furesøs borgmester.

"Vi kritiserede, at der ikke var tænkt støj ind i hovedstadsudspillet, og til det her udspillet om fingerplanen har vi tænkt os at skrive noget lignende," siger han.

Ifølge tidsplanen i regeringens udspil begynder arbejdet med forlængelse mellem Allerød og Hillerød i 2023.

Publiceret 13 March 2019 11:44

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt