Wagner Jensen vil have farten på Slangerupvej sat ned til 60 km/t. Modelfoto

Wagner Jensen vil have farten på Slangerupvej sat ned til 60 km/t. Modelfoto Stefan Körber - stock.adobe.com

DEBAT: Trafikstøj: "Sæt fartgrænsen ned til 60 km/t"

Wagner Jensen, Rørmose Parkvej 5, 3520 Farum

Stig Olsen på Frederiksborgvej har skrevet om støjproblemerne omkring Hillerødmotorvejen – jeg er helt enig i hans indlæg (læs Stig Olsens debatindlæg her)

Nærværende indlæg drejer sig om Slangerupvej, som også løber tværs gennem byzone.

Dagligt benyttes Slangerupvej af ca. 14.000 køretøjer – heraf en meget stor del tunge lastvogne. Det mærker man i de tæt ved liggende boligkvarterer. Den tilladte kørehastighed på 80 km/t medfører øresønderrivende trafikstøj - hvorfor er det overhovedet tilladt at køre gennem byzone med 80km/t? Det må man mig bekendt ikke andre steder.

Jeg har deltaget i møder med borgmesteren, politikere, forvaltning og senest i en Borgerworkshop – alt sammen i et stille håb om, at der ville blive gjort noget ved støjen. Overalt møder man forståelse og god vilje, og ”det tager vi med hjem og kigger på”, men der sker ikke noget, i hvert fald ikke på Slangerupvej.

Trafikstøj er på dagsordenen for næste møde i Udvalget for Natur, Miljø og Grøn Omstilling. Det foreslås i mødeoplægget, at der anvendes 0,3 mio.kr. til:

- Udvikling af en nudging-kampagne om støjsvag adfærd, og

- Forslag om borgeres medfinansiering af støjreducerende løsninger.

Hallooo – det er måske ikke lige yderligere drøftelser, der i første omgang bør prioriteres højest, når det, der er brug for, er, at der sker noget, som hjælper her og nu.

Og her vil jeg gerne pege på den mest effektive løsning, som samtidig er den billigste. Hastigheden på Slangerupvej mellem Lillevangsvej og Farum Gydevej nedsættes fra 80 til 60 km/t (jf. trafikstøjsudvalgets rapport vil det medføre en nedsættelse af støjen på 3,3 dB, hvilket vil opfattes som en tydelig hørbar ændring).

Såfremt 0,3 mio.kr. ikke kan dække både skilte og opsætning, er jeg ret sikker på, at jeg kan stable mandskab på benene i Rørmoseområdet til opsætning af de skilte, som kommunen leverer.

Publiceret 02 April 2019 11:14

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt