Eva Vedel er formand for Furesø Erhvervsforening, og hun slår fast, at netværk er lige så vigtig for iværksættere, som beliggenhed er for et godt hussalg. Foto: Lars Dalby

Eva Vedel er formand for Furesø Erhvervsforening, og hun slår fast, at netværk er lige så vigtig for iværksættere, som beliggenhed er for et godt hussalg. Foto: Lars Dalby

Det vælter frem med nye virksomheder i Furesø: Husk netværket opfordrer erhvervsforenings-formand

Det er populært at starte egen virksomhed - også i Furesø. I 2018 blev der ifølge Dinero registreret 311 nye virksomheder

Af
Helene Holm Stolle

Sidste år blev der registreret 47.123 nye virksomheder i Danmark. De 311 af dem var i Furesø. Det viser nye tal fra Iværksætterundersøgelsen 2018, som regnskabsvirksomheden Dinero netop har udgivet.

De 311 nye Furesø-virksomheder svarer til 13,8 nye virksomheder per 1.000 indbyggere mellem 18 og 64 år. På landsplan er antallet 13.4 per 1000 indbyggere i aldersgruppen.

Ifølge Martin Thorborg, der er adm. direktør i Dinero og en af Danmarks mest kendte serieiværksættere, er det ikke overraskende, at så mange nye virksomheder er poppet op sidste år.

"Iværksætteri er blevet moderne. De landsdækkende tv-stationer sender programmer om iværksætteri i bedste sendetid, og der skrives artikler i massevis om nye virksomheder, som popper op. Iværksætteri har i dag bred appel og pirrer til danskernes nysgerrighed", siger han i en pressemeddelelse, hvori han også opfordrer til, at man støtter de lokale iværksættere.

Når huset skal sælges gælder beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Når man skal lykkes i sin virksomhed, gælder netværk, netværk, netværk

"Jeg kan kun opfordre til, at man støtter iværksætterne i sit lokalmiljø. Det handler om at give nye iværksættere en chance for at få fodfæste i lokalmiljøet. Vi mennesker har en masse vaner, og hvis vi ikke bryder vores egne mønstre, så gør vi det svært at være ny iværksætter. Uanset hvor umage man gør sig, så har man brug for lokal opbakning for at få succes med sit iværksætterprojekt", lyder det fra Martin Thorborg.

Netværk er vejen frem

At den lokale opbakning er vigtig, er Eva Vedel, som netop er blevet valgt som formand for Furesø Erhvervsforening, enig i, men hun slår samtidig fast, at det er ligeså vigtigt, at man som iværksætter også finder et godt lokalt netværk.

"Som iværksætter er man jo oftest alene, men det er så vigtigt, at man har nogen at dele både sine udfordringer og glæder med, og så er det i det hele taget bare sundt at dele viden med andre", siger hun og understreger, at det netop er netværksdelen, der har gjort Furesø Erhvervsforening så populær og værdiskabende for det lokale erhvervsliv.

Ifølge Eva Vedel er der flere forklaringer på, hvorfor det er blevet så populært at blive iværksætter.

"Først og fremmest handler det om trangen til at få fod under eget bord. Ting er ikke længere så statiske, som de var engang. Det er de færreste, der i dag bliver i 30 eller 50 år i samme job", siger hun og slår samtidig fast, at flere i dag starter egen virksomhed samtidig med, at de stadig er i et fast job.

"Der er jo altid en vis usikkerhed ved at starte for sig selv, da man aldrig rigtig ved, hvor mange penge der kommer ind. Netop derfor er det også så vigtigt, at man har et godt netværk at læne sig op af. Når huset skal sælges gælder beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Når man skal lykkes i sin virksomhed, gælder netværk, netværk, netværk", lyder det fra Eva Vedel, der selv valgte at gå iværksættervejen tilbage i 2007 og derfor har en del erfaring med sig.

"Mit bedste tip er at være åben og nysgerrig og at være rundhåndet med sin viden og sine kontakter. Jo mere man giver, jo mere får man automatisk igen. Det handler om at 'holde døren' for andre i stedet for at fokusere på, hvad man selv får ud af det her og nu, så man skal ikke 'gøre kassen' op efter det første møde. Der kan sagtens opstå forretning via uventede kontakter i både tredje og fjerde led, når man tager ja-hatten og ambassadørkasketten på", siger hun.

Publiceret 16 April 2019 10:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt