Natteravnene i Furesø vil gøre kommunen til det mest trygge lokalsamfund i Danmark, og derfor inviterer de forældre og interesserede til en række workshops og en vandring fredag den 3. maj om aftenen. Arkivfoto

Natteravnene i Furesø vil gøre kommunen til det mest trygge lokalsamfund i Danmark, og derfor inviterer de forældre og interesserede til en række workshops og en vandring fredag den 3. maj om aftenen. Arkivfoto

Natteravne vil gøre Furesø til Danmarks tryggeste lokalsamfund: På fredag går det løs, og du kan være med

"Tryghed skaber vi selv - sammen", siger den lokale Natteravn Mogens Brolin, der opfordrer forældre til at deltage i tryghedsdagen fredag aften

Af
Helene Holm Stolle

De seneste år har der været tryghedsvandringer i Furesø med Natteravnene, men når de igen går på gaden på fredag den 3. maj bliver det med en ambition om at gøre Furesø til landets mest trygge lokalsamfund.

Derfor vil Natteravnene give borgere og ikke mindst forældre i kommunen et indblik i, hvordan alle kan være med til at skabe trygge rammer.

"Tryghed skaber vi selv - sammen", siger Morgens Brolin, der er Natteravn og initiativtager til Furesø Tryghedsdag den 3. maj, der finder sted i Kulturhuset Stien.

Hans håb er, at der kommer mange til fredagens arrangement, der på ægte natteravne-vis begynder klokken 21.

"Her kommer borgmester Ole Bondo Christensen og Hanne Bro-Jørgensen, der er formand for Natteravnene Furesø, og efter et oplæg er der mulighed for at kigge forbi en række workshops, der alle handler om tryghed, hvorefter man kan gå med ud i nattelivet med Natteravnene i deres karakteristiske gule jakker. Hele arrangementet slutter med natmad i Frivillighedscentret ved 23-tiden", lyder det fra Mogens Brolin.

Flot ambition

Ole Bondo Christensen, der altså selv bakker op om arrangementet på fredag, lægger ikke skjul på, at han glæder sig over Natteravnene og deres ambition om at gøre Furesø endnu mere tryg.

"Fra byrådets side har vi skrevet trygheden ind i vores fælles arbejdsprogram, for det skal være trygt at bo og vokse op i Furesø. Om lidt forsvinder vores unge ud i de lune sommeraftener til steder, hvor deres forældre ikke kommer. Sådan skal det være, for det er en del af at være ung. Men Natteravnene sætter en flot ambition for, at vi skal have Danmarks tryggeste lokalsamfund her i Furesø. Det håber jeg, rigtig mange vil bakke op om", siger han og fortæller, at kommunens gadeplansmedarbejdere selvfølgelig også er ude i sommernatten.

"Et stærkt hold af frivillige, der er klar med en hjælpende hånd, hvis festen udvikler sig i en skæv retning, skaber netop den tryghed, som kommer os alle til gode", slår Ole Bondo Christensen fast.

Er med - også udenfor Furesø

Natteravnene i Furesø er på gader og stræder lokalt og også ved lokale arrangementer som Furesø-festivalen, men de lokale Natteravne tager også udenfor kommunegræsen - til arrangementer, hvor Furesøs unge kommer. Det gælder blandt andet Distortion i København til maj og gymnasieelevernes 'Puttefest' i Ulvedalene til august. Men på fredag gælder det altså de lokale gader.

"For tredje år i træk begynder vi sæsonen med en walk’n’talk-brainstorm med Furesøs borgere, der, som os, er optaget af lokal tryghed for vores børn og unge – og for trends i den danske ungdomskultur generelt,” skriver Hanne Bro-Jørgensen i den invitation, som forældre til eleverne i Furesøs ældste klasser har fået tilsendt.

Hun opfordrer også forældre og andre interesserede til at komme forbi på fredag.

"Natteravnene flyver kun i flok, når de er mange nok", siger hun og understreger, at Natteravnene Furesø side 2017 har oplevet en stor medlemstilgang.

"Det er godt, for den lokale tryghed kommer jo ikke udefra. Det er noget, vi selv skaber", slår Hanne Bro-Jørgensen fast.

Hvis du vil være med til at gøre Furesø mere tryg og deltage ved fredagens arrangement, så kan du tilmelde dig her

Program for Furesø Tryghedsdag den 3. maj

  Kl. 21. Velkommen v. Natteravnene Furesø & borgmester Ole Bondo, i Frivilligcenter Furesø, Stien Kultur- & Aktivitetscenter, Paltholmterrasserne 1 i Farum

  Oplæg: Lokale Natteravne: "Det har jeg selv oplevet som Natteravn i Furesø"

  SSP Furesø: "Det sker der lige nu i Furesø - og andre steder"

  Kl. 21:20 – Parallelle workshops:

  Bo Trygt: Furesø Kommune er Danmarks første Bo Trygt kommune

  (v. Furesø Kommune)

  Furesø eSport: Annoncering af ny tryghedsskabende eSportsklub

  (v. Initiativgruppen)

  BeamaBuddy: Præsentation af "Danmarks nye Tryghedsnetværk"

  (v. CEO Jesper E. Pedersen)

  GivLiv hjerteredder kursus (v. Hjerteforeningens lokale GivLiv instruktører)

  BoblBerg: Præsentation af en borger-til-borger-portal, der danner rammerne for et digitalt fællesskab

  Walk'n'talk: Brainstorm i hold á 3 gule jakker rundt i Furesø: "Sådan bevarer og udbygger vi tryghed i Furesø".

Kl. 23 Natmad i Frivilligcenter Furesø, mens observationer og brainstorms deles

Publiceret 01 May 2019 14:00