Direktør for FC Nordsjælland Søren Kristensen og medlemmer af bestyrelsen for Farum Lilleskole, formand Karina Larsen, næstformand Trine Schow og Charlotte Knagh Trojahn. Pressefoto

Direktør for FC Nordsjælland Søren Kristensen og medlemmer af bestyrelsen for Farum Lilleskole, formand Karina Larsen, næstformand Trine Schow og Charlotte Knagh Trojahn. Pressefoto

Farum Lilleskole flytter ind hos FC Nordsjælland

Når Farum Lilleskole til august slår dørene op for sine elever, bliver det på adressen Farum Park 2 - nærmere betegnet hos superligaklubben FC Nordsjælland

Af
Anne Lønstrup

Aftale Karina Larsen, der er initiativtager til Farum Lilleskole, har netop lejet sin skole ind hos FC Nordsjælland. En aftale der blev underskrevet i onsdags.

”Vi har fået lavet en aftale med FC Nordsjælland om at være hos dem. Vi har hele tiden gerne villet lægge op til nyere form for skoleindretning med forskellige læringsområder i stedet for klasseværelser. Det får vi her, hvor vi får zoner til læring og formidling, og zoner til fordybelse og studier,” siger en glad Karina Larsen.

På 1. sal får skolen et udendørsområde, som eleverne også vil kunne benytte, når de spiser, for skolen tilbyder en frokostordning, som FC Nordsjællands restaurant står for.

Som privat virksomhed vil vi super gerne hjælpe en lokal skole som Farum Lilleskole med at komme godt i gang. Det skaber lokal forankring for klubben, og det underbygger vores tro på ungdommen som morgendagens rollemodeller. Den overbevisning arbejder vi allerede med i forhold til vores spillere.

”Det er et sted, hvor vi kan sætte alle vores visioner i spil fra dag ét. Når man træder ind, er der ro, lækre lokaler, pæne toiletter, lys og luft. Vi har mange fællesnævnere med FC Nordsjælland omkring fællesskab, trivsel, dannelse og uddannelse, og vi føler, at vi er blevet mødt med opbakning og åbne arme. Vi er havnet et supergodt og trygt sted,” siger Karina Larsen.

De store og åbne lokaler giver mulighed for en mere fleksibel indretning, end en traditionel skole eller institution inddelt i flere små værelser eller klasser.

”Her får vi også et stort område, hvor vi kan arbejde mere kreativt, naturen er lige uden for døren, og vi bliver forankret i lokalmiljøet,” siger Karina Larsen, der sammen med resten af initiativgruppen til Farum Lilleskole så lokalerne hos FC Nordsjælland første gang for seks uger siden.

Siden er det gået hurtigt. Lokalplanen godkender i forvejen, at lokalerne er udlagt til offentlige formål, og kommunen har lynhurtigt godkendt anvendelsen.

”Mens vi bor her, kan vi stille og roligt arbejde videre med den igangværende proces om den permanente placering af skolen,” siger hun.

Lokal forankring

Direktør for FC Nordsjælland, Søren Kristensen, glæder sig til at byde skolebørn velkommen på matriklen. For ham handler aftalen om at skabe lokal forankring for en klub, der ofte skydes i skoene, at den er lidt for international. Derudover bliver der nu brug for de kvadratmeter, som har stået tomme i hverdagene:

”Vi har en masse lokaler, som vi bruger på matchdage til sponsorer og partnere. De står fri i hverdagene, og det er jo tosset. Samtidig vil vi som privat virksomhed super gerne hjælpe en lokal skole som Farum Lilleskole med at komme godt i gang. Det skaber lokal forankring for klubben, og det underbygger vores tro på ungdommen som morgendagens rollemodeller. Den overbevisning arbejder vi allerede med i forhold til vores spillere,” siger Søren Kristensen.

Han fortæller, at Farum Lilleskole og FC Nordsjælland blev bragt sammen via Lars Carpens, som foreslog, at lilleskolen kunne leje sig ind hos fodboldklubben.

Farum Lilleskole lejer et lærerværelse og to loungeområder, og antallet af kvadratmeter kan skaleres op eller ned afhængig af, hvor mange elever der bliver.

”Det er klart, at nu skal både vi og de blive klogere på, om det er det rigtige for os, men udgangspunktet er, at lejeaftalen løber uendeligt. Vi er meget glade for aftalen. Det bliver sjovt med børn på området, og vi synes ligesom Farum Lilleskole, at det er ekstremt spændende at kigge på læring og læringsprocesser,” slutter FC Nordsjællands direktør.

Den næste tid for Farum Lilleskole

Farum Lilleskole har første skoledag 14. august, men åbner skolen for elever og forældre den 13. august med happenings og mad.

Der åbnes for 0.-5. klasse, og skolen har i sidste uge holdt første runde af forældresamtaler.

Om kort tid holdes informationsmøde i skolens nye lokaler hos FC Nordsjælland.

Læs mere på www.farumlilleskole.dk og på skolens facebookside.

Publiceret 05 May 2019 07:30