Solveig Bisgaard har været formand for Furesø Industri i 13 år, men nu træder hun af. Dog bliver hun i bestyrelsen. Privatfoto

Solveig Bisgaard har været formand for Furesø Industri i 13 år, men nu træder hun af. Dog bliver hun i bestyrelsen. Privatfoto

Industriforeningens frontfigur Solveig Bisgaard træder tilbage: "Alting har sin tid"

Efter 13 år som formand for Furesø Industri træder Solveig Bisgaard tilbage for at give plads til nye kræfter

Af
Helene Holm Stolle

Solveig Bisgaard er et af de mennesker, der kender Furesøs erhvervsliv allerbedst. I 13 år har hun været formand for Furesø Industri og har i den egenskab været med helt i front i den udvikling, det lokale erhvervsliv har været igennem - og hun har aldrig været bange for at tage en kamp op med kommunen.

Det er da også Solveig Bisgaard, der i en årrække var drivkraften bag udviklingen af kommunens erhvervsområder, ligesom det er hende, der har stået forrest i kampen om at få Furesø Kommune til at sænke dækningsafgiften. En indsats, der blandt andet var med til at give hende hædersprisen 'Årets Torsk', som Furesø Erhvervsforening står bag, og som Solveig Bisgaard modtog i november måned sidste år.

Men nu har Solveig Bisgaard valgt at træde tilbage som formand for industriforeningen for at give plads til nye kræfter.

"Det har været en lang og spændende rejse, men alting har sin tid, og nu er tiden kommet til at træde tilbage", siger hun i en pressemeddelelse og forklarer, at netop fordi industriforeningen kører så godt, så er tidspunktet helt rigtigt for hende at træde et skridt i baggrunden.

"Der sidder en god og særdeles kompetent bestyrelse, hvorfra der skal vælges en ny formand. Selv bliver jeg i bestyrelsen for at støtte den nye formand og sørge for at skiftet bliver så glidende, som muligt. Og naturligvis bliver der plads og rum til, at den nye formand kan præge foreningen i den retning, han måtte ønske det", lyder det fra Solveig Bisgaard der understreger, at de 13 år som formand har været spændende.

"Der er sket meget i de 13 år – Farum Industriforening er blevet til Furesø Industri, som konsekvens af kommunesammenlægningen. Som forening har vi sat vores aftryk på de gældende lokalplaner, og vi har med succes arbejdet med trafikproblemer og parkeringsproblemer, men der ligger masser af opgaver og venter endnu - en af dem er den nye kommuneplan", lyder det fra Solveig Bisgaard, der også fortæller, at da Farum Industri blev til Furesø Industri kom der nye medlemmer til fra Værløses fire erhvervsområder.

"Men endnu flere medlemmer vil bestemt ikke gøre noget, for jo flere medlemmer, jo nemmere er det at få indflydelse", slår Solveig Bisgaard fast.

Publiceret 09 May 2019 11:20

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl