19-årige Mathilde Børch fra Farum skal til OL i geografi i Hong Kong. Pressefoto

19-årige Mathilde Børch fra Farum skal til OL i geografi i Hong Kong. Pressefoto

Mathilde fra Farum skal til OL i Hong Kong

19-årige Mathilde Børch er udtaget til geografi-landsholdet

geografi Til sommer bliver Mathilde Børch student fra NEXT, Vibenshus Gymnasium på Østerbro, men det er ikke det eneste, den 19-årige Farum-pige kan se frem til: Hun er netop blevet udtaget til det danske geografi-landshold ved et arrangement på DTU i Lyngby. Derfor står sommeren også på OL i geografi, som i år holdes i Hong Kong.

Landsholdsudtagelsen er sikret efter et år med forskellige konkurrencer, men for Mathilde er det ikke været konkurrence-elementet, der er drivkraften.

"Jeg er faktisk ikke så glad for konkurrencer og eksamener. Normalt når jeg siger, at geografi er mit yndlingsfag, så kigger folk lidt mærkeligt på mig, så for mig handler deltagelsen mere om at møde andre unge med den samme lidt nørdede interesse," fortæller Mathilde.

Hun har bl.a. været i Aarhus til en række geografi-test og i Nykøbing Falster, hvor semifinalen i konkurrencen blev afviklet. Her blev 13 udvalgte gymnasieelever testet i almen geografi-viden og kartografi, som handler om at udarbejde kort.

Fremtiden står også på geografi

På Vibenhus Gymnasium går Mathilde på den såkaldte geoscience-studieretning, hvor hun har geografi på højt niveau. Det var hendes geografilærer, der opfordrede hende til at stille op til geografi OL.

"Min lærer gav mig troen på, at jeg faktisk var god nok og havde en chance for at blive udtaget," siger Mathilde, som i det hele taget har været heldig med gode undervisere i løbet af sin skoletid. Derfor har hun også en klar fornemmelse af, hvad der skal ske efter studentereksamen:

"Jeg er altid blevet inspireret af mine lærere, så jeg vil gerne være forsker inden for geografi og geologi, så jeg kan videreformidle viden til andre."

Men før universitetet venter der altså en kæmpe oplevelse i Hong Kong.

"Det, jeg glæder mig mest til, er at møde elever fra andre lande og se, hvordan de gør tingene. Og så bliver det selvfølgelig fedt at opleve Hong Kong," siger Mathilde.

mik.

Publiceret 09 May 2019 05:30