Valgdeltagelsen skal øges, og lørdag den 18. maj kan du som borger være med til at fortælle andre, hvorfor det er så vigtigt at stemme, når der er valg. Arkivfoto

Tag ordet ved 'Folkets Talerstol': Særlig event skal øge valgdeltagelsen

Integrationsrådet håber, at helt almindelige borgere i Furesø vil tage ordet ved 'Folkets Talerstol' lørdag den 18. maj og fortælle, hvorfor de vælger at stemme ved de to kommende valg - en event der skal øge valgdeltagelsen

I forbindelse med Europa-Parlamentsvalget den 26. maj og Folketingsvalget den 5. juni afholder Furesø Integrationsråd en event for at øge valgdeltagelsen.

Lørdag den 18. maj klokken 11.30 til 12.30 bliver 'Folkets Talerstol' derfor sat op på torvet mellem Farum Kulturhus og Farum Bytorv og igen på Værløse Bymidte mellem klokken 13 og 14. Meningen er så, at helt almindelige vælgere kan stille sig på talerstolen og tale i to-fem minutter om, hvorfor de synes, at det er vigtigt at stemme, lyder det i en pressemeddelelse fra Integrationsrådet.

Formålet med 'Folkets Talerstol' er at inspirere nye statsborgere, EU-borgere fra udlandet og sofavælgere til at stemme ved det kommende Europa-Parlamentsvalget og Folketingsvalget. Og alle kan tage ordet denne lørdag. Du skal blot hendvende dig ved talerstolen på dagen og blive skrevet op.

"Integrationsrådet ønsker, at eventen skaber synlighed omkring de demokratiske processer i Danmark og Europa. Rådet har lagt mange frivillige kræfter i kampagnen, og vi ser frem til en festlig og inspirerende dag", lyder det i pressemeddelelsen fra formanden for Integrationsrådet, Lene Munch-Petersen (S).

hhs

Hvem kan stemme?

Europa-Parlamentsvalget: Du kan stemme de 26. maj 2019, hvis…

  • · Du er fyldt 18 år, og som herudover
  • · har dansk indfødsret og fast bopæl i Danmark eller i et af de øvrige EU-lande eller
  • · er statsborger i et af de øvrige EU-lande og har fast bopæl i Danmark.

Folketingsvalget: Du kan stemme den 5. juni 2019, hvis…

  • · du har dansk statsborgerskab
  • · er fyldt 18 år og
  • · har fast bopæl i Danmark.

Publiceret 10 May 2019 10:06