Ved sprogfitnessdagen handler det også om at kunne genkende ansigtsudtryk - og her er det overraskelsen, der vises. Foto: Furesø Bibliotek & Borgerservice

Ved sprogfitnessdagen handler det også om at kunne genkende ansigtsudtryk - og her er det overraskelsen, der vises. Foto: Furesø Bibliotek & Borgerservice

140 førskolebørn rykkede ud i Kumbelhaven: Sproget leges bedst ind

Kumbelhaven blev fyldt af glade børn, da det fredag var den årlige sprogfitnessdag

Igen i år har børnebibliotekerne i Furesø sat fokus på sproget sammen med fem daginstitutioner og ialt 140 førskolebørn. Det skete ved sprogfitnessdagen, der blev afholdt i Kumbelhaven i Farum i fredags den 10. maj.

"Vejret var med os, og førskolebørnene var klar med kampråb og højt humør til de planlagte sproglege", fortæller Helene Uhre Pedersen fra Furesø Bibliotek og Borgerservice i en pressemeddelelse.

Sprogfitness handler om at kombinere krop og hoved. Foto: Furesø Bibliotek & Borgerservice

Sprogfitness handler om at kombinere krop og hoved. Foto: Furesø Bibliotek & Borgerservice

I alt har 76 biblioteker landet over afholdt sprogfitness for godt 10.000 børn i fredags. Her skal børnene bruge kroppen og stemmen, når de leger med sproget.

"Sprogfitness er en del af Bibliotekernes Sprogspor. En fælles indsats, som støtter tidlig sprogstimulering og læsefærdigheder. Forskning viser at sprogfærdighed og ordforråd har stor betydning for læring og udvikling senere i livet, og det er dagen med til at sætte fokus på. Samtidig har alle en rigtig festlig og sjov dag, hvor hvert hold lærer 4 forskellige lege med ord, rim og bogstaver", fortæller Helene Uhre Pedersen.

hhs

Publiceret 13 May 2019 07:38

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl