"Det er godt, at så mange unge er optaget af, at der skal gøres noget ved klimaet", mener Øjvind Vilsholm, der her er fotograferet ved den store klimademonstration foran Christiansborg i marts. (PR-foto)

Klimadebat i kulturhuset: Vilsholm giver sit bud på en hurtig grøn omstilling

Enhedslisten inviterer til debat om klimaet på tirsdag den 21. maj klokken 19 i Farum Kulturhus

En socialt retfærdig vej til det grønne samfund' – det er temaet, når Enhedslistens natur- og miljøordfører Øjvind Vilsholm vil komme med partiets bud på, hvordan vi får sikret en hurtig grøn omstilling.

"Der er brug for en hurtig indsats. Jo før vi gør noget, jo mere hjælper det", fortæller Øjvind Vilsholm i en pressemeddelelse, hvori han også understreger, det især handler om at omstille trandsportsektoren.

"Vi skal brænder meget mindre benzin og diesel af. Det handler både om elbiler og bedre kollektiv transport", lyder det fra Øjvind Vilsholm, der samtidig peger på, at landbrugssektoren og energisektoren er de to andre hovedsektorer, hvor der skal gøres noget hurtigt.

"Vi kan ikke belave os på, at den enkelte vælger kødet fra nogle dage om ugen. Vi er nødt til at træffe beslutninger på Christiansborg, som sikrer, at landbrugssektoren omlægger sin produktion. Det samme gælder i forhold til at sikre grøn energi. Mere energi fra sol og vind er vejen frem. Faktisk behøver vi kun tre havvindmølleparker ud over dem, der allerede er vedtaget, for at vi kan være selvforsynende med grøn energi".

Øjvind Vilsholm vil ved mødet i Farum Kulturhus give Enhedslistens konkrete bud på, hvordan Danmark kan reducere landets co2-udledning med 70 % i 2030.

hhs

Publiceret 14 May 2019 05:00