Furesø Picnicfestival er for hele familien - også de unge. Pressefoto

Furesø Picnicfestival er for hele familien - også de unge. Pressefoto

Nedtællingen er i gang: Masser af hyggelige events ved årets picnicfestival

Furesø summer i øjeblikket af forberedende picnicøvelser til fem-års jubilæet på Furesø Picnicfestival, der rulles ud i weekenden den 25. og 26. maj.

Igen i år foldes programmet for Furesø Picnicfestival ud i alle hjørner af kommunen og med deltagelse af både kommune, kulturinstitutioner, bibliotek, foreninger, restauranter, socialøkonomiske virksomheder, fødevareproducenter og det private erhvervsliv.

I år er temaet 'Alverdens Picninc', og dermed er der lagt op til masser af gratis, grønne glæder og aktiviteter på tværs af generationer og kulturer - med skovturen og smagen af Furesø som omdrejningspunkt.

Lørdagen den 25. maj er fyldt med 'Pluk selv'-picnicoplevelser, mens søndag den 26. maj er den Store Picnicdag ved Furesøbad - og der er gratis entré.

"Blandt favoritterne i familiehøjde er urteskovtur i Naturparken & Vild picnicmad over bål, jordbærpicnic i jordbærmarken, picnicværksted i strandkanten og muligheden for at lukke hønsene ud i aspargesmarken og nyd kulinarisk brunch i det grønne", fortæller Eva Vedel, der er kvinden bag picnicfestivalen.

Hun tilføjer også, at morgenyoga ved søbredden, her og nu-syltning til skovturen og mountainbike-picnic er oplaget valg for familierne.

"Smagen af Furesø er traditionen tro en gennemgående rød tråd i årets picnicoplevelser. og det er herligt at opleve, når der opstår samarbejder på kryds og tværs, ikke bare på selve picnicfestivalen, men også på den lange bane. I år er vi særligt heldige, fordi vi kan rulle et fuldt monteret picnickøkken ud ved hjælp af Madkulturens rullende madværksted, der er sponseret af Nordea-fonden", fortæller Eva Vedel og fortsætter:

"Der er så mange gode historier og unikke steder, som vi glæder os til at præsentere. Selvom jeg selv har boet i Furesø i over 25 år, bliver jeg stadig overrasket over, hvor meget grønt guld, vi har her lige midt i Københavns forhave”, siger hun.

Læs hele programmet på picnicfestival.dk

hhs

Publiceret 15 May 2019 04:30