Sophie Løhde fortæller i sit interview med Rudersdal Avis hvad sundhedsaftalen betyder lokalt, såfremt den altså bliver vedtaget efter et folketingsvalg. Foto: Lars Schmidt

"Vores børn og unge fortjener en god uddannelse, og derfor skal vi sikre, at folkeskolerne har gode vilkår. Men det er også vigtigt, at de forældre, som ønsker, at deres børn skal gå på en anden skole, har et frit valg”, siger Sophie Løhde. Foto: Lars Schmidt

Sophie Løhde: Fri- og privatskoler skal ikke kun være for dem med den tykkeste pengepung

Sophie Løhde, der er folketingskandidat for Venstre i Nordsjællands Storkreds, er lodret imod den besparelse, som Socialdemokratiet vil pålægge fri- og privatskoler. En besparelse der vil betyde, at Marie Kruses Skole blandt andet står til at miste milliontilskud

Friskoler rundt om i Danmark må forbedre sig på at skulle spare. Socialdemokratiet vil nemlig - hvis de kommer til magten - reducere statens tilskud til friskoler med omkring 365 mio. kr. årligt.

"Det skal ske ved at sænke den såkaldte koblingsprocent fra 76 til 71 procent. I kroner og ører betyder det, at skolernes driftstilskud vil blive sænket med godt 3.000 kr. pr. elev om året", slår Sophie Løhde, folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds og nuværende innovationsminister, fast i en pressemeddelelse.

Besparelsen vil ifølge Sophie Løhde betyde, at Marie Kruses Skole mister 2,2 millioner kroner i tilskud hvert år - og dermed give højere udgifter for forældre.

”Vores børn og unge fortjener en god uddannelse, og derfor skal vi sikre, at folkeskolerne har gode vilkår. Men det er også vigtigt, at de forældre, som ønsker, at deres børn skal gå på en anden skole, har et frit valg”, siger Sophie Løhde og fortsætter:

”Det skal ikke kun være dem med den tykkeste pengepung, der skal have mulighed for at vælge andre skoler end den lokale folkeskole. Og det vil det være, hvis Socialdemokratiet får held til at sænke tilskuddet til friskolerne. I Venstre ønsker vi at give alle børn og unge en god uddannelse, og derfor vil vi heller ikke være med til at forringe friskolernes økonomi og gøre det dyrere for forældrene", slår Sophie Løhde fast i pressemeddelelsen.

hhs

Publiceret 15 May 2019 06:00