8,8 procent af de 719 selskaber, som er stiftet fra 2014-2018 i Furesø Kommune, er i økonomiske problemer. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2019.

8,8 procent af de 719 selskaber, som er stiftet fra 2014-2018 i Furesø Kommune, er i økonomiske problemer. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2019.

Så mange unge virksomheder i Furesø er i økonomiske problemer

8,8 procent af de 719 selskaber, som er stiftet fra 2014-2018 i Furesø Kommune, har problemer, viser undersøgelse

virksomheder 8,8 procent af de 719 selskaber, som er stiftet fra 2014-2018 i Furesø Kommune, er i økonomiske problemer. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2019.

Til sammenligning var 7,5 procent af de unge selskaber – anpartsselskaber (ApS) og iværksætterselskaber (IVS) - på landsplan i økonomiske problemer. Det vil sige under konkurs, under tvangsopløsning eller under rekonstruktion.

"Der er ingen garanti for succes, når man starter egen virksomhed, og det er uundgåeligt, at nogle virksomheder kommer i økonomiske problemer," siger Martin Thorborg, der er direktør i regnskabsprogrammet Dinero, som udgiver Iværksætterundersøgelsen 2019. Han fortsætter:

"Som iværksætter er man selvfølgelig selv ansvarlig for sin virksomheds økonomi, men der er også en masse eksterne faktorer, som man ikke selv har kontrol over. Fx kan man være så uheldig at løbe ind i en dårlig betaler. Det har jeg selv oplevet. Vedkommende havde ikke en krone på lommen, men hyrede mig alligevel til et foredrag, og pengene kunne jeg se langt efter. Jeg følte mig røvrendt, og det er en forfærdelig følelse."

Den oplevelse vil Martin Thorborg gerne spare andre iværksættere for. Derfor har Dinero lanceret vismarating.dk, hvor man finder gratis analyser af danske virksomheders økonomi.

Kommunerne med den højeste procentdel unge virksomheder i økonomiske problemer findes i hovedstadsområdet. I Albertslund er 15,6 procent af disse virksomheder i økonomiske problemer. Det er den højeste andel på landsplan. Vestegnskommunen efterfølges af Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre Kommuner.

Ærø Kommune har med 1,6 procent den laveste andel unge virksomheder i økonomiske problemer. Øboerne efterfølges af Thisted, Billund, Skanderborg og Fanø på de efterfølgende pladser.

mik.

Publiceret 19 May 2019 05:30