Den 25. maj er det Gadeidrættens Dag, og der bliver Værløse Bymidte fyldt med både parkour, skaterramper og masser af sport, man kan dyrke på gadeplan. Modelfoto: Adobestock

Den 25. maj er det Gadeidrættens Dag, og der bliver Værløse Bymidte fyldt med både parkour, skaterramper og masser af sport, man kan dyrke på gadeplan. Modelfoto: Adobestock carballo - stock.adobe.com

Kom og vær med: Gadeidrætten rykker ind på Værløse Bymidte

Projekt Furesø Skaterpark sætter sammen med Værløs Bymidte fokus på gadeidrættten

Af
Helene Holm Stolle

Værløse Bymidte kommer til at koge af god stemning, når gadeidrætten rykker ind lørdag den 25. maj mellem klokken 9.30 og 15. Dagen har fået navnet 'Gadeidrættens Dag' og løber af stablen mange steder i Danmark - og altså også i Værløse.

Primus motor på dagen er Projekt Furesø Skaterpark med Rasmus Bogø i spidsen, og han har allieret sig med både Bymidten, folkene bag Furesø Festival og en række lokale foreninger, der alle ønsker at gøre opmærksom på netop gadeidrætten.

"Jeg tror, det bliver en rigtig god dag", siger Rasmus Bogø og lægger ikke skjul på, at han håber, at dagen kan være med til at få endnu flere børn og unge ud og bevæge sig.

Dagen igennem vil DJ Buxbom sørge for musikken, ligesom der vil være forskellige skateboard ramper, man kan prøve kræfter med.

"Der vil være mindre ramper, instruktører og mulighed for at låne skateboard, løbehjul og udstyr, så alle såvel nybegyndere og mere erfarne kan få en god dag", fortæller Rasmus Bogø.

Mellem klokken 11 og 13 bydes der på 'drop'in' parkour. Det bliver på byens elementer, og der står instruktører klar til at hjælpe de modige.

Værløse Basket er også med på dagen lige fra klokken 10 til 15. Her stilles basketkurve op, og klubben optræder også med deres 'street-skills'. I samme tidsrum kan men og møde Værløse Pink Devils, skater hockey-klubben.

Publiceret 20 May 2019 14:00