Hans Erik Enevoldsen blev 90 år. Han var en meget flittig læserbrevsskribent, og han fik et af sine læserbreve optaget i bogen om Danmarks 100 bedste læserbreve. Freddy Nielsen har skrevet et mindeord om Farum-borgeren.

Hans Erik Enevoldsen blev 90 år. Han var en meget flittig læserbrevsskribent, og han fik et af sine læserbreve optaget i bogen om Danmarks 100 bedste læserbreve. Freddy Nielsen har skrevet et mindeord om Farum-borgeren.

Mindeord om Hans Erik Enevoldsen: Danmark har mistet en af sine bedste læserbrevsskribenter

Af
Af Freddy Nielsen

Bregnerød

90 år blev Hans Erik Enevoldsen. Dermed har Danmark mistet en meget flittig læserbrevskribent, og til tider en af de bedste.

I hvert fald fik Hans Erik et af sine læserbreve optaget i bogen om Danmarks 100 bedste læserbreve.

Især i Farum har Hans Erik i mange år skrevet og sagt sin uforbeholdne mening om stort set alt. Han havde aldrig noget imod at være i mindretal, han løb ikke blot efter den letteste holdning, og på denne måde har han fået mange af os borgere til at udvikle vores holdninger, da det jo er i spændingsfeltet mellem modsatrettede synspunkter at udvikling sker.

Hans Erik blev født i Tarm, helt ude på landet, hvor skolestuen foregik hos den, der havde bedst plads i stuen. Han oplevede selv, at han intet kunne lære i skolen, indtil han blev 12 år, og en ny lærer inspirerede ham til at spille violin, da han mente talentet var der. Med den ros oplevede Hans Erik, at han pludselig blev dygtig til at læse, stave og kunne lære og udføre regnestykker. Så i stedet for at blive husmand, mente nogen, at han skulle blive tømrer, da disse håndværkere havde brug for regnekompetencer.

Da han blev tømrer med højeste karakter i matematik, blev han senere skubbet videre til at uddanne sig til ingeniør og derefter uddannet som beregner. Hans matematiske evner fik mulighed for at udvikle sig igen. Hans Erik arbejdede derfor mange år med at anvende sine evner på at lave beregninger på større og mindre byggeprojekter.

For mig har Hans Eriks evne til at modtage motivation og udnytte sine evner fuldt ud været en kilde til inspiration, og pligten til at stille spørgsmål ved det eksisterende, det er jo noget, vi alle bør tage til os, så udviklingen ikke kun sker i et begrænset spændingsfelt.

Bodil har betydet rigtig meget for Hans Erik de sidste fire år på Gedevasevang, og mange tanker til hende og hans børn Birgitte, Per og Jens, for 'Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær.'

Det var dejligt, at Bodil og Hans Erik kunne inspirere hinanden, medens Hans Erik fortsatte med at analysere kvaliteten og udførelsen af plejen. Han har uden tvivl oprettet et par spændingsfelter i plejen, men det er jo godt, for så udvikles den også fremover. 'Det er jo ej at dø, når livet følger med.'

Mange tak for indsatsen, gamle jas. 'Han sov hen, som sol i høst går ned.'

Hans Erik Enevoldsen blev bisat fra Farum Kirke fredag den 10. maj.

Publiceret 22 May 2019 08:27