Lars Hovgaard var lige så glad for det støjværn, der fornylig er blevet sat langs Hillerødmotorvejen ved Bregnerød - men nu ødelægges glæden af de planer, som Region Hovedstaden har for en mulig grusgrav i området. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Lars Hovgaard var lige så glad for det støjværn, der fornylig er blevet sat langs Hillerødmotorvejen ved Bregnerød - men nu ødelægges glæden af de planer, som Region Hovedstaden har for en mulig grusgrav i området. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Lars kommer til at bo 10-15 meter fra grusgrav: 'Regionens planer vil udslette Bregnerød totalt'

Lars Hovgaard vil komme til - hvis planerne om en grusgrav i Bregnerød føres ud i livet - at bo 10-15 meter fra kanten af den. Nu har Bregnerød-borgerne sat gang i en underskriftindsamling mod planerne

Af
Anne Lønstrup og Helene Holm Stolle

"Der er tale om total udslettelse af Bregnerød, hvis området bliver indstillet og udvalgt til grusgravsområde for Furesø". Ordene kommer fra Lars Hovgaard fra Bregnerød, som netop sammen med andre Bregnerød-borgere har sat gang i en underskriftindsamling mod de planer, som Region Hovedstaden har for indvinding af råstoffer som sand, grus og ler i området. Planer, som Lars Hovgaard ikke forstår.

"Det er ganske uforståeligt, at dette sker, netop som man har fået en støjvæg opsat for at beskytte miljøet. For 50 år siden lagde man en motorvej lige igennem byen - nu vil man dele den yderligere op med en grusgrav på begge sider af den resterende del af byen - er nok ikke nok?", skrev han derfor i en mail til en række naboer forleden.

Underskriftindsamling i gang

Lars Hovgaard deltog på det borgermøde om planerne, som Region Hovedstaden holdt på Regionsgården i Hillerød forleden, og ligesom andre deltagere ved mødet blev han forbløffet over ikke at have modtaget information og invitation til partshøring via e-boks, særligt fordi, han - hvis planerne føres ud i livet - kommer til at bo 10-15 meter fra kanten af en grusgrav.

Oprindeligt var planerne i høring fra den 24. april til den 6. juni, men på grund af den manglende information, har Region Hovedstaden valgt at forlænge høringsfristen med en uge. Det giver borgerne mulighed for at indsende deres høringssvar og indsigelser mod planerne. Men selv, hvis det skulle lykkes at stoppe planerne om store udgravninger i Bregnerød, frygter Lars Hovgaard, at hans og andre hus- og landejeres ejendomsværdi vil blive påvirket negativt af planerne.

”Hvis jeg skulle købe hus i dag, ville jeg undersøge, hvad der lå af planer for det område, huset ligger i. Det kan ikke undgå at påvirke priserne på min og andres ejendom, at man nu kan finde store kort, der viser, at den sidste landlige del af Furesø Kommune er blevet udset til at levere råstoffer fra store grusgrave,” siger han.

I Bregnerød har Lars Hovgaard og de andre beboere nu sat gang i en underskriftindsamling.

"Der er stor opstandelse i lokalområdet. Vi laver derfor en underskriftsindsamling, og der er endnu et informationsmøde den 29. maj på Regionsgården. Så Region Hovedstaden får kamp til stregen,” siger Lars Hovgaard.

Publiceret 24 May 2019 05:00