Traditionen tro var valgdeltagelsen høj i Furesø. Ved søndagens EP-valg stemte hele 76,30 procent af de stemmeberettigede borgere. Foto: Helene Holm Stolle

Traditionen tro var valgdeltagelsen høj i Furesø. Ved søndagens EP-valg stemte hele 76,30 procent af de stemmeberettigede borgere. Foto: Helene Holm Stolle

Se tallene: Så mange stemte i Furesø til EP-valget

Der er tradition for en høj valgdeltagelse i Furesø - og sådan var det også ved søndagens valg til Europaparlamentet

Af
Helene Holm Stolle

Furesøborgerne plejer ikke at tøve med at give deres besyv med, når der er valg - og søndagens EP-valg var ingen undtagelse. Dagen igennem var der travlhed ved stemmestederne, og mens stemmeprocenten på landsplan endte på 66 procent, stemte hele 76,30 procent af de ialt 28.174 stemmeberettigede borgere i Furesø.

Med 22,2 procent af stemmerne blev Venstre den store stemmesluger i Furesø, efterfulgt af Socialdemokratiet og Radikale Venstre der henholdsvis fik 17,2 og 16,5 procent af stemmerne.

Også i Furesø fik Dansk Folkeparti noget af en vælgerlussing. Partiet fik kun 6,4 procent af stemmerne, hvilket betyder en tilbagegang på 11,8 procent og altså næsten 2.000 stemmer færre end ved det sidste valg til Europa-parlamentet.

Færrest stemmer i Furesø gik til Folkebevægelsen mod EU og Liberal Alliance, der begge opnåede 2,6 procent af stemmerne.

Hareskov var det sted, hvor flest af de stemmeberettigede borgere valgte at sætte deres kryds - det gjorde nemlig hele 86,33 af dem. Anderledes så det ud ved valgsted Paltholm, hvor kun 58,48 procent af de stemmeberettigede valgte at gøre brug af deres stemme.

Du kan se alle tal for EP-valget her.

Publiceret 27 May 2019 09:45