Madværkstedet var særlig populært ved weekendens picnicfestival - også selvom det støvregnede det meste af dagen. Foto: Jan f. Stephan

Madværkstedet var særlig populært ved weekendens picnicfestival - også selvom det støvregnede det meste af dagen. Foto: Jan f. Stephan

Fotogalleri: Der skal mere end halvdårligt vejr til at ødelægge den gode picnicstemning

Ethvert vejr er picnicvejr, det blev bevist ved weekendens picnicfestival

Af
Helene Holm Stolle

Selvom vejrguderne ikke ligefrem var med Furesø Picnicfestival, så var der stadig liv og glade dage i den forgangne weekend, hvor festivalen fandt sted.

Lørdagen var traditionen tro dagen, hvor picnicoplevelserne var spredt ud over hele kommunen, og det var også her, hvor solen tittede frem og gav deltagerne en fornemmelse af forår og sommer. Noget anderledes var vejret søndag, hvor himlen var grå, og støvregnen dalede det meste af dagen. Alligevel var stemningen god ved Furesøbad, hvor festivalens mange aktiviteter denne dag var samlet.

"Det er klart, at vejret søndag lagde en dæmper på det hele, og det var rigtig ærgerligt. Men når det er sagt, så var de, der mødte op søndag bare så glade og forventningsfulde og fik nogle dejlige oplevelser", siger Eva Vedel, der står bag picnicfestivalen.

Støvregn er ingen hindring

Hun er særligt imponeret af, at stort set ingen af de mennesker, der havde tilmeldt sig forskellige aktiviteter søndag, meldte fra på grund af vejret.

"Jeg må da indrømme, at jeg tænkte, at det nok var begrænset, hvor mange der ville komme til morgenyoga i det fri, når det regnede. Men holdet var fyldt, og de nød det. Det var fantastisk at se", lyder det fra Eva Vedel, der også fremhæver det særlige madværksted som et af festivalens højdepunkter.

Selvom deltagerne ved årets festival altså havde et par dejlige dage i picnicens tegn, kan Eva Vedel ikke undgå at ærgre sig lidt over det ustadige vejr.

"Man kan jo aldrig gardere sig mod vejret i Danmark, sådan er det. Men det havde selvfølgelig været sjovere i højt solskin, ikke mindst fordi hele set up'et i år var væsentligt federe end de foregående år. Men jeg glæder mig over, at de, der kom, fik nogle dejlige oplevelser", siger hun.

Gentagelse kræver finansiering

Det var femte år i træk, at Furesø Picnicfestival løb af stablen, og hvis det står til Eva Vedel, så gentages festivalen igen næste sommer. Men det kræver opbakning - også økonomisk.

"Jeg vil rigtig gerne fortsætte festivalen, men det kræver, at vi kan finde finansiering til det. Men det håber jeg selvfølgelig er muligt, for nu har borgerne i Furesø og omegn jo taget festivalen til sig", lyder det fra Eva Vedel.

Publiceret 28 May 2019 09:00