Temafoto.

Temafoto.

DEBAT: "Giv psykiatrien en stemme"

Randi Kristensen på vegne af SIND Ballerup Furesø Herlev

En velment men alvorlig hilsen fra SIND Ballerup Furesø Herlev om at sætte psykiatriens vilkår på dagsordenen i valgkampen.

Til trods for at mindst 50 pct. af vælgerne er berørt af psykiske lidelser på den ene eller den anden måde, så fylder psykiatrien stadig for lidt. Den borgerrettede indsats for mennesker med psykiske lidelser/psykisk sårbare ligger ude i kommunerne og regionerne – men det er Folketinget, der fastlægger rammerne for indsatsen!

Det er vigtigt, at vi alle stemmer på én, der vil gøre noget særligt for psykiatrien.

Psykiatrien er sakket bagud økonomisk i perioden 2001-2016 og er på trods af løfter fra politisk side ikke ligestillet med de fysiske sygdomme, se blot her: 66 % flere patienter, 31 % flere ressourcer er lig med 21 % færre ressourcer per patient fra 2001 til 2016.

Vi må forvente, at politikerne lever op til løftet om ligestille psykiatri og fysiske sygdomme og afsætter penge til en genopretningsplan for psykiatrien med ekstra 1,5 mia. om året.

Det er politikerne på Christiansborg, der bestemmer rammevilkårene. Valget handler også om en sundhedsreform, hvor psykiatrien skal tydeligt med!

Psykiatrien er stort set fraværende i forslaget, derfor er det så vigtigt at gøre opmærksom på, at løsninger af psykiatriens særlige problemer skal inddrages, når/hvis strukturen ændres.

Bedre sammenhæng, mere nærhed og patientrettigheder kan fint implementeres uden en ny struktur.

SIND er partipolitisk uafhængig. Vi peger ikke på bestemte partier eller lister. Vi peger på langt bedre vilkår for den samlede psykiatri.

Gør vi alle det, så flytter det mandater!

Når stemmerne er talt op efter folketingsvalget, må der gerne være endnu flere folke tingsmedlemmer, der vil gøre noget særligt for psykiatrien.

Synes du ligesom jeg, at psykiatrien er vigtig, så kom med til happening på Christiansborg Slotsplads d. 1. juni kl. 12. Vi er mange, der synes, vi skal have #EnVærdigPsykiatriForAlle.

Publiceret 28 May 2019 12:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt