Lotte Lundberg har taget initiativ til Gå for Børn, der har indgået et samarbejde med Furesø Festival. Foto: Anne Lønstrup

Lotte Lundberg har taget initiativ til Gå for Børn, der har indgået et samarbejde med Furesø Festival. Foto: Anne Lønstrup

To lokale events samarbejder på tværs

En plus en siges at give tre. Og den synergieffekt er netop, hvad arrangørerne bag Furesø Festivalen og den nye event ’Gå for Børn’ håber at opnå.

De to har nemlig indgået et samarbejde. Ifølge Lotte Lundberg, der med ’Gå for Børn’ vil samle midler til Børnetelefonen, er der stadig tale om to separate begivenheder, men arrangørerne hjælper og inspirerer hinanden.

”Vi mødte Lotte til Furesø Picnicfestival, og hun vil gerne lave noget mere for børnene i kommunen. Vi har frivillige hænder, telte, musikanlæg og erfaring med at sætte et event op, så vi blev enige om at hjælpe hinanden med at få gang i noget underholdning på Furesøbad,” siger Jakob Seierø fra Furesø Festival.

”Jeg tror det ender med, at jeg går med på tur med en soundbox. Så spiller vi noget musik og holder en fest for børnene, og så må vi se, hvad Lotte kan lave for os til august, når der er Furesø Festival. Hun vil i hvert fald gerne gøre en masse for børn, og hun er skidegod med børn,” siger Jakob Seierø.

Gå for Børn skal finde sted 22. juni, mens Furesø Festival har valgt 30. og 31. august - Furesøbad er hjemsted for begge begivenheder.

al

Publiceret 31 May 2019 05:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt