Lars Carpens vil justere Kommuneplanen: "Ønsket om en S-bane tværs gennem Stavnsholtkilen bør udgå"

I kommuneplanen fra 2013 ligger et ønske om en S-bane gennem Stavnsholtkilen til Høvelte - og nu hvor kommunen kæmper for at undgå grusgravning i området, bør S-bane-ønsket også fjernes, mener Lars Carpens fra Venstre

Af
Helene Holm Stolle

Det er faktisk ikke kun Region Hovedstadens ønske om råstofindvinding, der kan ødelægge idyllen i Bregnerød. I kommuneplanen fra 2013 ligger der nemlig et ønske om at etablere en S-bane tværs gennem Stavnsholtkilen til Høvelte. Det fortæller byrådsmedlem Lars Carpens (V).

"Men selvfølgelig skal der ikke være en S-bane, og nu hvor vi arbejder for at afvise forslaget om at Bregnerød skal være råstofområde, bør vi sikre, at ønsket om en S-bane skal udgå af kommuneplanen", siger Lars Carpens og slår fast, at det giver mening at kæmpe for Bregnerød, da 'alle i byrådet ved den seneste revision af Kommuneplanen var enige om ikke at medtage området som et perspektivområdet - hvilket vil sige, at Furesø ikke de næste 12 år har planer om byudvikling i området'".

Publiceret 03 June 2019 05:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt