Øjvind Vilsholm er valgtilforordnet i Solvangshallen. Han håber på en ny periode i folketinget for Enhedslisten. Foto: Anne Lønstrup

Øjvind Vilsholm er valgtilforordnet i Solvangshallen. Han håber på en ny periode i folketinget for Enhedslisten. Foto: Anne Lønstrup

Øjvind Vilsholm om en lang dags venten: "Jeg vil gerne fortsætte i Folketinget"

Øjvind Vilsholm glæder sig over at være beskæftiget som valgtilforordnet på valgdagen frem for at gå at trille tommelfingre derhjemme eller på Christiansborg

Af
Anne Lønstrup

5. juni 2019 er en lang dag for 52-årige Øjvind Vilsholm, der stiller op som folketingskandidat for Enhedslisten. Dels må han vente længe på at høre, om han bliver valgt ind i Folketinget. Dels skal han opholde sig som valgtilforordnet i Solvangshallen fra klokken otte til efter at alle stemmerne er talt op.

Jeg er behersket optimist. Jeg er nok den forsigtige, realistiske type, men der skal ikke være tvivl om, at jeg gerne vil fortsætte

”Det er både er en hyggelig og en højstemt dag. Der kommer nogen forbi og tager en snak, og der er en god stemning. Men det er ikke bare for sjov, man skal som valgtilforordnet også holde øje med, at valget foregår efter reglerne,” siger Øjvind Vilsholm.

Under den fire uger lange valgkamp har han de fleste hverdage været tidligt oppe og ude på forskellige nordsjællandske stationer for at uddele valgmateriale. Nu er han og de øvrige kandidater fremme ved målstregen.

”Nu må vi se, hvordan det går. Hvis Enhedslisten får et godt valg, tager jeg ind til valgfest i Store Vega i aften, men ellers bliver der også holdt lokal valgfest hos en fra Enhedslisten her i Farum,” siger Øjvind Vilsholm.

Behersket optimist

Det er svært at spå om hans chancer for at fortsætte som folketingsmedlem, hvilket han har været siden 9. april 2018 i stedet for Maria Reumert Gjerding. Får Enhedslisten 10 pct. i Nordsjælland er han inde, men i hvert fald er han en sikker 1. suppleant.

”Jeg er behersket optimist. Jeg er nok den forsigtige, realistiske type, men der skal ikke være tvivl om, at jeg gerne vil fortsætte. Jeg har haft miljø- og naturområdet, og det er et fantastisk område, som der er stor interesse om,” siger han.

Skulle det glippe at komme i Folketinget, venter en længere sommerferie. Men først har de medlemmer af Folketinget, der ikke bliver genvalgt, tre dage til at rydde deres kontorer på Christiansborg.

Hjemme skal der også ryddes op i bunken af valgmateriale. Og så venter der en større omgang i haven:

”Jeg har en have, hvor der er opstået noget biodiversitet, som jeg ikke synes er helt hensigtsmæssig,” siger han med et smil.

Publiceret 05 June 2019 14:15