"Jeg tror, jeg har en god chance", siger den konservative folketingskandidat Egil Hulgaard. Arkivfoto

Egil Hulgaard venter spændt på de personlige stemmer

Eigil Hulgaard, (K) - medlem af byrådet i Furesø Kommune og formand for Udvalget for Byudvikling og Bolig - håber på konservativ indflydelse i Folketinget og på, at de personlige stemmer rækker til en plads på tinge

Af
Anne Mette Ahlgreen

”Jeg sidder som valgtilforordnet i Harreskovhallen indtil kl. 20 i aften. Når valgstedet lukker, tager jeg ind til Børsen, hvor vi har valgfest, Pape samler sit team, og her kan jeg forhåbentlig lykønske mine kolleger. Jeg tager tre med fra mit kampagneteam, Torben Qvist, Rikke Blak-Kristiansen og Per Lausen, som jeg især har samarbejdet med under valgkampen”, fortæller den konservative folketingskandidat Egil Hulgaard.

Hvordan er valghandlingen gået indtil nu?

”Jeg synes, det har været en lidt stille morgen, men der er ikke så udsædvanligt, når det er en halv fridag. Jeg regner med, at der kommer et rykind i eftermiddag, når folk har været på stranden. Det er jo megagodt vejr i dag”.

Hvad glæder du dig mest til i dag?

”Til at se om konservative får et godt valg, og om det udløser et tillægsmandat i Nordsjælland. Jeg glæder mig også til optælling af de personlige stemmer. Ved kommunalvalget fik jeg 530 stemmer, denne gang skal jeg helst have doblet så mangel”.

Hvad er det bedste, der kan ske for de konservative i dag?

”At jeg kommer ind selvfølgelig, og at mandaterne bliver fordelt på en måde, der giver os indflydelse på den fremtidige politik, så vi bliver tungen på vægtskålen”.

Hvordan har du det med stemmeoptællingsprocessen?

”Vi kommer til at stå inde på Børsen for at se, om vi får et godt valg eller ej. Det er kulminationen på en meget lang valgkamp, som bliver forløst, og det er nervepirrende. Det vi er mest spændt på er de personlige stemmetal, dem kender vi først i morgen”.

Hvordan vurderer du dine chancer for at komme i Folketinget?

”Det er meget svært at vide, hvordan det går til et folketingsvalg. Ved et kommunalvalg har jeg mulighed for at komme rundt og tale med folk, men der er stadig en usikkerhed om udfaldet. Ved folketingsvalg er den usikkerhed ganget med 10. Men jeg tror, jeg har en chance. Jeg tror, jeg har en god chance”.

Publiceret 05 June 2019 15:00