"Jeg mener, at jeg skal have flere end 5.000 personlige stemmer for at være sikret en plads i Folketinget, og det tror jeg hånden på hjertet, at jeg får svært ved. Jeg har trods alt kun ført valgkamp i det østjyske i fem uger", lyder vurderingen fra Gustav Juul (V). Foto: Helene Holm Stolle

Gustav Juul: "Mit fokus har været på at hjælpe partiet"

Venstres Gustav Juul blev folketingskandidat en uge inden, valget blev udskrevet - primært for at hjælpe partiet. "Men jeg vil selvfølgelig rigtig gerne have en plads i Folketinget", siger han

Af
Helene Holm Stolle

Gustav Juul nåede nærmest kun at sige ja tak til at blive folketingskandidat for Venstre i Østjyllands Storkreds, inden Lars Løkke Rasmussen trykkede på knappen og udskrev Folketingsvalg.

"Det har været nogle heftige uger, der har virkelig været smæk på - også selvom det på sin vis har været en meget kort valgkamp for mig", siger Gustav Juul, der i dag er valgtilforordnet i Hareskovhallen.

En god tone

Selvom Gustav Juul ikke lægger skjul på, at han mest sagde ja til kandidaturet for at hjælpe sit parti, så vil han faktisk gerne have en plads i Folketinget og være med til at præge Danmarks udvikling.

"Det er meget interessant at koncentrere sig om overordnede emner, som man jo gør landspolitisk, og det giver nogle helt andre diskussioner en dem, vi har i byrådet", lyder det fra Gustav Juul, der glæder sig over tonen i valgkampen.

"Vi man lige ser bort fra Stram Kurs, så synes jeg faktisk, at der generelt har været en rigtig god tone under hele valgkampen. Det har været dejligt at opleve", siger han og fortsætter:

"Og jeg må sige, at jeg er imponeret over de kandidater, jeg har mødt ved forskellige debatter, alle er virkelig dygtige".

Juuls egen vurdering for en plads i Folketinget

Hvis Gustav Juul skal have en plads i Folketinget, er der flere ting, der skal flaske sig; dels skal Venstre går frem, dels skal han have rigtig mange personlige stemmer.

"Jeg mener, at jeg skal have flere end 5.000 personlige stemmer for at være sikret en plads, og det tror jeg hånden på hjertet, at jeg får svært ved. Jeg har trods alt kun ført valgkamp i det østjyske i fem uger", lyder hans vurdering.

Publiceret 05 June 2019 19:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt