"Valgkampen har været så spændende, og diskussionerne og debatterne har været langt mere nuanceret, end vi der kommer fra kommunalpolitik er vant til", siger Ole Holleufer, der er folketingskandidat for LA. Foto: Helene Holm Stolle

Ole Holleufer om den sidste uge af valgkampen: "Det er den vildeste uge i mit liv"

Selvom Liberal Alliance ikke ligefrem har haft medvind på det seneste, så har Ole Holleufer ikke fortrudt sit skifte til partiet ét sekund - og han håber på en plads i Folketinget

Af
Helene Holm Stolle

Almindeligvis er det kommunalpolitik, som Ole Holleufer bruger sin tid på. Sådan er det som byrådspolitiker, men som folketingskandidat for Liberal Alliance har han de seneste mange uger været fordybet i landspolitik.

"Valgkampen har været så spændende, og diskussionerne og debatterne har været langt mere nuanceret, end vi, der kommer fra kommunalpolitik, er vant til. På landsplan er der jo større skel mellem partierne, og det er lærerigt at være med til", fortæller Ole Holleufer, der dagen igennem er valgtilforordnet på det gamle seminarium i Jonstrup.

"Byens hyggeligste valgsted", som han siger - og det er der nok noget om, for med tre stemmebokse er der noget ganske nært og landsbyagtig-hyggeligt over det.

I aften venter der valgfest på Christiansborg - også selvom LA ikke ligefrem har haft medvind den seneste tid - og på søndag skal der festes igen. Her skal Ole Holleufer nemlig giftes. Foto: Helene Holm Stolle

I aften venter der valgfest på Christiansborg - også selvom LA ikke ligefrem har haft medvind den seneste tid - og på søndag skal der festes igen. Her skal Ole Holleufer nemlig giftes. Foto: Helene Holm Stolle

Det er ganske få år siden, at Ole Holleufer skiftede Venstre ud med Liberal Alliance, og selvom partiet med Anders Samuelsen i spidsen næppe kan siges at have medvind for tiden, har Ole Holleufer ikke fortrudt partiskiftet ét sekund.

"Overhovedet ikke. Holdningerne i Liberal Alliance matcher mig helt præcis. Det er rene liberale holdninger, hvor jeg synes, at Venstre har rykket sig meget de senere år. Jeg kan nok bedst forklare det sådan, at jeg føler, at Liberal Alliance har et mere ideologisk fokus, mens Venstres fokus er mere magtorienteret", lyder det fra Ole Holleufer.

Giftes på søndag

Indtil valgstederne lukker i aften klokken 20, er Ole Holleufer i Jonstrup, men derefter drager han til valgfest på Christiansborg.

"Jeg tror og håber stadig på, at det bliver en fest", siger han.

Festen bliver dog ikke til den lyse morgen, for allerede i morgen tidlig klokken 7, sidder Ole Holleufer i et fly på vej til Norge for at passe sit arbejde. Sådan er det altid, tre dage om ugen. Men når han kommer hjem igen kan festlighederne fortsætte - dog med en anden anledning. På søndag siger Ole Holleufer og hans kæreste nemlig ja til hinanden. Det sker ved Valdemarstenen i skoven ved Furesøbad, og det er byrådskollegaen Tine Hessner (B), der skal vie parret.

"Det bliver helt fantastisk, og jeg glæder mig så fantastisk meget. Det bliver kulminationen på den vildeste uge i mit liv", siger Ole Holleufer.

Publiceret 05 June 2019 17:00