Endnu en gang har valgdeltagelsen i Furesø været høj - trods et lille fald i forhold til folketingsvalget i 2015. Foto: Helene Holm Stolle

Endnu en gang har valgdeltagelsen i Furesø været høj - trods et lille fald i forhold til folketingsvalget i 2015. Foto: Helene Holm Stolle

Stor forskel på lysten til at stemme i Furesø

Valgdeltagelsen i Furesø er høj, men der er stor forskel på det sted med den højeste valgdeltagelse og den laveste

Af
Helene Holm Stolle

Da klokken blev 20, lukkede valgstederne, og så begyndte optællingen af stemmerne. Og mens det endnu er uvist, hvordan stemmerne i Furesø fordeler sig, er der helt klare tal på valgdeltagelsen i de syv forskellige valgsteder i Furesø Kommune.

Endnu en gang markerer Furesø sig med en samlet høj valgdeltagelse - også selvom den ved dette folketingsvalg er en lille smule lavere end ved valget i 2015. Dengang stemte nemlig næsten 90 procent af borgerne, mens den samlede stemmeprocent i år blev 89,1 procent.

Selvom valgdeltagelsen generelt er høj i Furesø kommune, er der stor forskel på det valgsted med den højeste og laveste valgdeltagelse.

Hareskov kan endnu en gang bryste sig af den højeste valgdeltagelse - her har hele 94 procent af de stemmeberettigede borgere nemlig valgt at gøre brug af deres stemme - mens det ligesom tidligere er valgsted Paltholm, der har den laveste deltagelse. I år er den nede på 78,7 procent.

Så mange har stemt i Furesø

Furesø 89,1 procent ud af 28.002 stemmeberettigede borgere

Værløsehallen 87,8 procent

Jonstrup 91,1 procent

Søndersø 94,3 procent

Hareskov 94 procent

Stavnsholt/Farum Arena 91,6 procent

Solvang 90,3 procent

Paltholm 78,7 procent

Publiceret 05 June 2019 20:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt